Henkilötunnusten uudistamiselle pitää ottaa aikalisä, sanoo kansanedustaja Jouni Ovaska

Jouni Ovaska (kesk.) ottaisi happea henkilötunnusten uudistamisen osalta. Katri Hyväkkä
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmä ehdottaa pohjoismaisen henkilötunnuksen käyttöönottoa. Keskustan tamperelainen kansanedustaja ja pohjoismaiden neuvoston jäsen Jouni Ovaska (kesk.) painottaa yhteispohjoismaisen järjestelmän tärkeyttä uudistuksen lähtökohtana.

– On erittäin tärkeää, että pohjoismaisen yhteistyön näkökulma omaksutaan lähtökohdaksi myös tässä uudistuksessa. Meidän on päästävä yli nykytilanteesta, jossa Pohjoismaiden välillä ei ole mitään henkilötunnusten synkronisointia, Ovaska painottaa.

Hän korostaa digitaalisten palveluiden rajat ylittävän liikenteen sujuvoittamisen tärkeyttä.

– On täysin kestämätöntä, että digitalisaation kehittyessä palveluiden käyttö rajat ylittävässä palveluliikenteessä vaikeutuu, kun eri maissa järjestelmien perustana on paikalliset henkilötunnukset, Ovaska lisää.

Hän ehdottaa että kustannuksiltaan merkittävässä henkilötunnusten uudistamishankkeessa otettaisiin aikalisä, jotta yhteispohjoismaisen järjestelmän edellytykset kyetään varmistamaan.

– Koronaepidemian myötä julkinen talous on haastavassa tilanteessa. Näin massiivista ja kallista uudistusta ei ole järkeä valmistella pelkästään kansalliselta pohjalta. Ehdotan, että uudistuksessa otetaan aikalisä, jotta pohjoismaisen järjestelmän edellytykset kyetään varmistamaan, Ovaska päättää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut