Metsolat-tuottaja Raimo Mikkola koki yllätyksen, kun sarjaa alettiin valmistella: syynä Jouko Turkan Kiimaiset Poliisit – "Kaikki poliisiasut olivat ihan p****na"

Aikansa supersuosittu Metsolat-televisiosarja kärsi tuotantovaiheessa pienestä haasteesta hieman kenties yllättävästäkin syystä. 1990-luvun alkuun mahtui TV2:lle myös toinen huomiota herättänyt tuotanto, nimittäin Jouko Turkan kohusarja Kiimaiset poliisit.

Muistatko, kun Metsolan Erkki osti sukset Piipposen Urheiluliikkeestä? – Kokeneen tuottajan bongaus laittoi käsikirjoituksen uusiksi

Turkan tuotanto söi TV2 Teatteritoimituksen budjetin käytännössä nollaan, mutta se ei varsinaisesti Metsolat-tuotantoa haitannut. Metsoloiden budjetti tuli Teatteritoimituksen ulkopuolelta.

Turkan fyysinen tuotantotapa ja toiminnallinen ohjaustyyli ei säästellyt näyttelijöitä, kuvausryhmää eikä myöskään rooliasuja. Sen Mikkola huomasi kirjaimellisesti, kun Metsolat-tuotantoon olisi kaivattu poliisipukuja. Ylen puvustamo ei tuonut asiaan helpotusta.

– Ne poliisiasut olivat siis ihan paskana. Näyttelijät olivat myllänneet ne Turkan ohjauksessa käyttökelvottomaan kuntoon. Piti keksiä muita ratkaisuja asian hoitamiseksi, muistelee ohjelman tuottajana ja tuotantopäällikkönä häärinyt Raimo Mikkola.

Lauantain Tamperelaisessa on luvassa tuhti Metsolat-fiilistely.

"Valte! Sie oot nyt velkaa” – TV2:n Metsoloista tuli niin suosittu sarja, että todellisuus ja draama menivät sen jälkeen Suomessa monta kertaa sekaisin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut