On taas se aika vuodesta, jolloin on osattava kirjoittaa essee ja juosta 1 500 metriä lujaa samassa pääsykokeessa – Poliisiammattikorkeakoulun valintakokeessa huomioidaan myös koronarajoitukset

Poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 24.9. - 2.10. Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Kokeeseen on ilmoittautunut noin 800 hakijaa kesä - elokuun hakujaksolta.

– Otamme tietenkin Korona-virustilanteen huomioon valintakoejärjestelyissä, jotta voimme järjestää kokeet mahdollisimman turvallisesti, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala.

– Koepäiviä on nyt normaalia enemmän, eli yhden päivän aikana kokeisiin osallistuu vähemmän hakijoita. Näin hakijat liikkuvat pienemmissä ryhmissä kuin yleensä. Lisäksi tällä kertaa valintakokeeseen osallistuvilla ei ole pääsyä Polamkin opiskelija- ja henkilöstöravintolaan. Niissä valintakokeen osioissa, joissa turvavälejä ei voida säilyttää, hakijat ja kokeen valvojat käyttävät suojaimia, Haapala kertoo käytännöstä.

Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu kuntokoe, kirjallinen koe ja psykologisia testejä. Valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia.

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen, joka järjestetään marraskuussa 2020. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja kuntokokeen osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys sekä riittävän uimataidon todistaminen.

Hakujaksolta valitaan opiskelijat maaliskuussa 2021 alkavaan koulutukseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut