Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella voi nyt tarkistaa pyöräilysään – uudella verkkopalvelulla halutaan yhä useampi hyppäämään satulaan

Ilmatieteen laitos ja tamperelainen Infotripla Oy ovat kehittäneet Pyöräilysää-verkkopalvelun, joka kertoo tietoa pyöräilyolosuhteista Tampereella ja lähialueille.

Ilmatieteen laitoksella on ollut tiedotteen mukaan jo pidempään pohdinnassa, miten sää- ja kelitietoa voitaisiin hyödyntää paremmin kevyessä liikenteessä myös pyöräilyn saralla. Pyöräilyssä sää ja olosuhteet vaikuttavat erityisen voimakkaasti siihen, viitsitäänkö hypätä pyörän selkään. Uusi Pyöräilysää -palvelu kertoo seuraavan 12 tunnin pyöräilysääennusteen, joka kertoo tulevista olosuhteista. Tämä pyöräilysääindeksi ottaa huomioon erityisesti pyöräilyyn vaikuttavat olosuhteet: tuulen nopeuden, sademäärän, sateen olomuodon, lämpötilan, ilmankosteuden ja tien pinnassa vallitsevan keliolosuhteen.

– Useista eri olosuhde-ennusteista palvelu laskee lopullisen indeksiarvon, jonka perusteella pyöräilysää on hyvä, kohtalainen tai huono. Toivomme, että tämä monen näkökulman huomioonottava indeksi palvelisi erityisesti talvipyöräilijöitä ja kannustaisi ihmisiä myös siihen, kertoo Ilmatieteen laitoksen yhteyspäällikkö Janne Miettinen tiedotteessa.

Hankkeen taustalla on Business Tampereen 6Aika-hanke Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa, jonka tarkoituksena on kehittää Kaupin alueen liikennejärjestelyjä vähähiilisimmiksi.

Pyöräilysää -palvelu on osa Infotriplan jo aiemmin tuottamaa Tampereenliikenne.fi-palvelua. Palvelusta löytyvät myös esimerkiksi Tampereen kaupungin pyöräväylät ja pysäköintipaikat sekä sadealueet ennusteineen.

Pyöräilysää -palvelu löytyy osoitteesta tampereenliikenne.fi