Ilves kohtaa karille ajaneesta Amorellasta kotiin päässeen IFK Mariehamnin vierasottelussa – Voittoa yhä kaivataan, sanoo päävalmentaja Jarkko Wiss

Ilveksen tulee löytää keskiviikkoiltana konstit Saku Ylätuvan pysäyttämiseksi. Mikko Mannonen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Ilves kohtaa keskiviikkoiltana Maarianhaminassa joukkueen, joka on kokenut viime päivinä kovia. IFK Mariehamn oli mukana Amorellassa, joka ajoi karille noin sadan kilometrin päässä Maarianhaminasta sunnuntaina.

Saarelaisten näkyvimpiä pelaajia ovat olleet tällä kaudella maalivahti Oskari Forsman ja hyökkääjäkaksikko Akseli PelvasAlbion Ademi. Kotimaan futiskenttien kiertolainen, porilaislähtöinen Forsman on pelannut toistakymmentä vuotta kolmella ylimmällä sarjatasolla saavuttaen liiga- ja cup-mestaruudet. Tällä kaudella hän on pelannut jokaisessa saarelaisten ottelussa pitäen neljä kertaa maalinsa koskemattomana.

Kolme maalia viimeistelleellä Pelvaksella on ollut vierellään tulikuuma aisapari, sillä Ademi on ehtinyt pöllyttää verkkoja peräti 12 kertaa. Näillä näytöillä 21-vuotias Ademi kolkuttelee toisen kotimaansa Albanian A-maajoukkueen portteja.

Viimeisimpänä syyskuun alussa IFK lainasi Saku Ylätuvan ruotsalaisesta AIK:sta loppukauden mittaisella sopimuksella.

– Joukkueessa on liikehdintää ja mielenkiintoisia suomalaisia kulkee mukana. Ademi on ollut todella hyvässä iskussa. Hienoa nähdä myös Ylätupa pitkästä aikaa tositoimissa. Kyllä siellä taitoa ja vauhtia riittää, Wiss vakuuttaa.

– Hyviä peliesityksiä on nähty, mutta voittoa yhä kaivataan. Kireä aikataulu vaikuttaa tietysti valmistautumiseen. Haka-pelistä on palauteltu ja lähdimme aamuvarhain tien päälle. Nyt iltapäivällä rantauduimme Maarianhaminaan. Treenaamme illalla täällä ja lepäämme hyvin huomista peliä varten, Wiss kertoo Ilveksen verkkosivujen otteluennakossa.

Turusta lähteneen risteilylaiva Viking Amorellan kyydissä oli suuri osa kotisaarelle palaavasta valkovihreiden joukkueesta. Laiva kuitenkin seilasi karille ja pelaajat jouituivat odottamaan evakuointia. Henkilövahingoilta säästyttiin.

– IFK:n laivareissu oli omalaatuinen. En ole vastaavasta kuullut aiemmin, ainoastaan joskus on pelaajia myöhästynyt lennolta. Onneksi kaikki ovat kunnossa, enkä usko sen vaikuttavan keskiviikon peliin mitenkään, Wiss kommentoi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut