Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haluatko Tampereen kaupungin mukaan joukkorahoituskampanjaasi? Nyt voit hakea avustusta iloa tuovaan toimintaan

Tamperelaiset voivat saada tänä syksynä Tampereen kaupungin yhdeksi joukkorahoituskampanjansa rahoittajista. Kaupunki haluaa tukea kampanjoita, joilla kerätään rahaa iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä tuovaan toimintaan.

Mun Tampere -joukkorahoitusavustuksen hakuaika päättyy 4.10.2020.

– Joukkorahoitus on keino, jolla esimerkiksi yhdistykset pääsevät kertomaan ihmisille aivan uudella tavalla omasta toiminnastaan ja missiostaan. Samalla he tarjoavat ihmisille mahdollisuuden tukea toimintaa rahallisesti tai tietoa levittämällä, kertoo suunnittelija Lilli Siikasmaa Tampereen kaupungilta.

Tamperelaiset yhdistykset, yhteisöt ja työryhmät voivat tänä syksynä saada myös Tampereen kaupungin yhdeksi joukkorahoituskampanjansa rahoittajista.

Mun Tampere -avustusta voi saada joukkorahoituskampanjalle, jolla kerätään rahaa kertaluonteiselle, uudenlaiselle hankkeelle tai tapahtumalle, joka tuo tamperelaisille iloa, viihtyisyyttä tai yhteisöllisyyttä. Avustusta ei voi saada voittoa tavoittelevalle tai yritystoimintaan liittyvälle toiminnalle.

– Mainioita ovat esimerkiksi katutaiteeseen tai kaupunginosatapahtumaan liittyvät ideat. Mun Tampere -joukkorahoitusta voi saada myös vaikkapa lemmikkieläinjuhlaan, yhteisöpuutarhan toteuttamiseen tai urheilutempaukseen, Siikasmaa sanoo.

Rahoituksen lisäksi luvassa on näkyvyyttä ja sparrausta. Kaupungin avustuksen suuruus riippuu joukkorahoituskampanjan minimitavoitteesta eli pienimmästä summasta, jolla hanke tai tapahtuma voidaan toteuttaa. Kaupungin rahoitusosuus on 40 prosenttia minimitavoitteesta, jonka kampanjantekijä on itse määritellyt.

Mukaan voi hakea 4. lokakuuta mennessä joko suunnitteluvaiheessa tai jo käynnissä olevalla joukkorahoituskampanjalla.

Mun Tampere -joukkorahoitukseen mukaan valitut saavat rahoituslupauksen lisäksi muutakin tukea kaupungilta. Kampanjat saavat näkyvyyttä kaupungin tiedotteissa ja sosiaalisessa mediassa sekä kampanjoja varten avattavalla omalla Mun Tampere -sivustolla Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelussa.

Kampanjan toteuttajat saavat myös sparrausta ja tukea kampanjan suunnittelu- ja toteutusvaiheessa.