Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylöjärveläinen yritys koki erikoisen yllätyksen: uusissa tiloissa on nyt jopa liikaakin tilaa – "Sijainniltaan paikka on todella erinomainen"

Naapurit: Hiustenhoitotuotteita valmistava yritys ei halua heti laajentaa.

Ylöjärvelle Vaasantien varteen kohosi viime vuonna uusi musta tehdaskiinteistö. Siinä pitää majaansa ylöjärveläinen hiustenhoitotuotteita valmistava Sim Finland Oy. Yritys ehti toimia 16 vuotta Ylöjärven Pallotiellä, mutta tilat jäivät pieniksi.

– Kartoitimme Ylöjärven sekä ympäristökuntien tonttitarjontaa melko pitkään, toimitusjohtaja Tatu Viherma kertoo.

Kun Ylöjärven kaupunki päätti myydä Teivosta yritystontteja, Sim tarttui tilaisuuteen ja hankki neljän hehtaarin tontin.

– Sijainniltaan uusi paikka on todella erinomainen niin näkyvyyden kuin liikenneyhteyksien suhteen, Viherma sanoo.

Tämän hetken tarpeisiin nähden tilaa on jopa hieman liikaa, mutta Viherma uskoo kasvun jatkuvan. Hän ei myöskään halua heti alkaa laajentamaan.

– Toki myös laajennusvaraa tontilla on, mikäli tarvetta siihen joskus ilmenee. Rakennusoikeudesta on käytetty vasta runsas kolmannes, Viherma kertoo.

Vuosien saatossa meille on tullut tavaksi tehdä lähes kaikki itse.

Viherman mukaan Sim on varsin omavarainen yritys: tuotteen matka ideasta valmiiksi tapahtuu lähes kokonaan omalla porukalla. Tuotekehitys, pakkaussuunnittelu, valmistus, pakkaaminen, varastointi ja myynti tehdään omin voimin.

– Vuosien saatossa meille on tullut tavaksi tehdä lähes kaikki itse, Viherma kertoo.

Uusista tiloista löytyy oma koulutuskeskus sekä ammattikeittiö ja tilavaraus henkilöstöravintolalle. Nämä ovat vielä koronan vuoksi odottamassa käyttöönottoa. Viherma arvelee, että keittiöönkin palkataan aikanaan oma henkilökunta. Tällä tavoin ruoan laatuun pääsee itse enemmän vaikuttamaan.

– Meitä on tässä rakennuksessa reilu 70 työntekijää. Tämän lisäksi on myynti- ja koulutusporukkaa ympäri Suomea.

Valmistus ja tuotanto työskentelevät normaalisti kahdessa vuorossa. Keväällä ja alkukesästä töitä tehtiin kolmessa vuorossa ja Viherman mukaan tällä hetkellä on jälleen hieman painetta kolmannen vuoron käyttöönottoon. Korona ei ole suuremmin vaikuttanut toimintaan.

– Kampaamopuolen myynnissä oli parin kuukauden notkahdus maaliskuun puolivälistä alkaen mutta käsihuuhteiden kasvanut kysyntä piti tuotantomme kiireisenä.

Omien tuotteiden lisäksi yrityksellä on private label -valmistusta muille alan toimijoille.

Jos verrataan globaaleihin jätteihin, Sim on varsin pieni toimija. Viherma kuitenkin sanoo yrityksen pärjänneen varsin hyvin. Viherma korostaa, että jos kilpailussa haluaa pärjätä, pitää tuotteen olla kunnossa.

– Pieni koko tuo ketteryyttä ja pystymme nopeasti reagoimaan muuttuviin tilanteisiin. Hyvä palvelu ja nopeat toimitukset ovat myös kilpailuvalttejamme, Viherma sanoo.

Sim Finlandin perusti vuonna 1994 Seppo Iso-Mustajärvi. Yrityksessä työskenteli tuolloin koko perhe.

– Velipoika Jyri hoiti myyntiä ja minä valmistin aineet ja pakkasin, Viherma kertoo.

Varsin pian yritykseen palkattiin myös ulkopuolista työvoimaa. Vuonna 2009 eriytettiin liiketoiminta ja kiinteistö sukupolvenvaihdosta varten. Samalla Vihermasta tuli pääosakas ja toimitusjohtaja.

Viherma katsoo tulevaisuuteen luottavaisesti.

– Nämä tilat on mitoitettu niin, että liiketoiminnan merkittävä kasvu on mahdollista ilman lisärakentamista. Liikevaihdon kasvutavoite oli tälle vuodelle 15 prosenttia ja tällä hetkellä olemme hieman asettamaamme tavoitetta edellä.