Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Uudistunut Uniklubi kotikaupungissaan: soundiaan jalostanut bändi julkaisi uuden levyn – "Olemme jonkin hyvän äärellä"

Julkaisu: Uniklubi esiintyy Pakkahuoneella perjantaina.

Uniklubi perustettiin vuonna 1999. Viisi vuotta myöhemmin Hämeenkyröstä tamperelaistuneet nuoret miehet olivat suomalaisen pandarockin huipulla: Rakkautta ja piikkilankaa toi suosiota niin Tammelan Amadeuksessa kuin areenoilla halki Suomen.

Uniklubi oli vuonna 2004 virallisesti Suomen rocktulokas, kun se pokkasi Emma-palkinnon.

Sen jälkeen bändi on sisukkaasti keikkaillut ja julkaissut albumeja. Sarjaan saadaan jatkoa perjantaina, kun Ajan piirtämät kasvot -pitkäsoitto ilmestyy. Samana iltana Uniklubi esiintyy Tullikamarin Pakkahuoneella.

– Aloitimme albumin äänitykset tuottaja Rauli Eskolinin kanssa joulukuussa 2018. Eli oikeastaan heti Tulennielijä-levyn julkaisun jälkeen. Ei haluttu aikailla seuraavan julkaisun kanssa ja biisejäkin tuntui syntyvän hyvällä vauhdilla, laulaja Jussi Selo kertoo.

Eskolin on aiemmin työskennellyt muun muassa Haloo Helsinki! -yhtyeen, CMX:n, Maj Karman ja Apocalyptican kanssa.

– Yhteistyö Raulin kanssa oli helppoa ja aika nopeasti tuli selväksi että tämän kaverin kanssa tulee toimeen koko orkesteri, eikä tarvitse turhaan puristaa mailasta.

Ei haluttu aikailla seuraavan julkaisun kanssa.

Jussi Selo

– Halusimme, että uutukainen olisi saundeiltaan ja tunnelmaltaan erilainen kuin edelliset albumimme ja mielestämme onnistuimme siinä, Selo jatkaa.

Albumin singleistä on tullut hittejä niin radiossa kuin suoratoistopalveluissakin.

– Levyn ensimmäiset sinkkulohkaisut Huojuva silta, Bailaten koko elämä ja Siipirikko ovat antaneet hyviä merkkejä siitä, että olemme jonkin hyvän äärellä.

– Esiintymislavoilla on ollut ilo huomata, että ihmiset ovat löytäneet meidän keikoille taas. Harmi, että korona vihelsi kevään kiertueemme kesken poikki, mutta syksyllä juhlistamme meidän seitsemättä studioalbumiamme.

Uniklubi paljastaa Facebookissaan, että perjantainen esiintyminen kotikentällä tarjoaa laajan kattauksen.

– Ollaan reenattu pää kuumana uusia biisejä ja tarkoitus olisi soittaa vähän pitempi setti, että saadaan kaikki uudet biisit vedettyä sekä vanhoja biisejä.

Uniklubi Tullikamarilla pe 25.9.

uniklubi.net