Syyttäjä: Nuorisojoukko piiritti todistajan Tampereella siinä vaiheessa kun tämä yritti kävellä sisään käräjäoikeuteen – "Painu v****un ja pidä turpasi kiinni"

Viidelle nuorelle miehelle vaaditaan rangaistuksia liittyen tekoon, jolla estettiin todistajaa saapumasta oikeudenkäyntiin. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt viikolla tapausta, johon liittyy yhteensä viisi nuorta vastaajaa. Syytenimikkeinä ovat yllytys oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen sekä oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaaminen.

Elokuuhun 2019 ajoittunutta nujakkaa on masinoinut Tampereelta tuttu nuori rikoksentekijä, joka on vastannut syytteeseen yllytyksestä. Hänen katsotaan masinoineen neljä muuta nuorta hoitamaan asia niin, ettei uhri tule missään vaiheessa todistamaan häntä vastaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tapahtumat eskaloituivat aluesyyttäjä Nilla Piipposen mukaan elokuisena aamuna, jolloin uhri oli menossa todistamaan Pirkanmaan käräjäoikeuteen Tampereella. Taksista noustessaan neljä nuorta miestä olivat menneet kaaressa asianomistajan ympärille, ja kaksi heistä oli sanonut uhrille ettei uhkasakolla ole merkitystä eikä hänen pidä missään nimessä mennä saliin.

Toinen kommentoijista oli tönäissyt uhrin kohta seinää vasten ja yrittänyt lyödä tätä päähän. Lyönnit olivat osuneet ylävartaloon. Kohta nelikko oli saartanut uhrin uudelleen.

– Painu *****n ja pidä turpasi kiinni, uhria oli evästetty.

Uhri oli lopulta poistunut paikalta, mutta päättänyt kääntyä kohti käräjäoikeutta uudemman kerran. Neljä nuorta miestä olivat tulleet häntä vastaan. Lopulta miehistä kaksi oli seurannut uhria rautatieasemalle asti ja vahtinut, että mies ei nouse missään vaiheessa pois junasta.

Tapahtumiin liittyen on myös ulkopuolisia silminnäkijöitä. Yhtenä todistajana on kuultu käräjäoikeuden lautamiestä, joka oli rekisteröinyt tapahtumat oikeustalon ulkopuolella.

Tekijöistä kolmella on ollut päällä ehdollinen vankeusrangaistus, joiden muuntamista aluesyyttäjä esittää ehdottomiksi vankeusrangaistuksiksi. Teon tilaajalla on aiempia ehdottomia vankeusrangaistuksia. Neljännelle tekijälle syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta.

Juttua muokattu kello 15.59: Päivitetty otsikkoa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut