Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Kannatti pysyä auki” – Moni ravintola on ammentanut koronakuukausilta uutta liiketoimintaa, perinteinen buffetlounaspaikka myy nyt ruokaboxeja verkkokaupassa

Ravintola: Moni ravintola on ammentanut koronakuukausilta uutta liiketoimintaa. Perinteiseen buffetlounaaseen alusta asti luottanut Kokkipoika myy nyt myös ruokaboxeja verkkokaupassa.

Keväällä harkittiin, että laitetaanko ravintola kokonaan kiinni. Päätettiin kuitenkin pitää auki ja myydä take awayta, muistelee ravintoloitsija Pertti Nurmi maaliskuussa ravintola Kokkipojan johtoryhmässä tehtyä vaikeaa päätöstä.

Nyt voi sanoa, että päätös kannatti.

Eräs Tampereen maineikkaimmista buffetlounaspaikoista on syksyn tullen palannut myynnissä koronaa edeltävälle tasolle.

Pelkällä vanhalla toimintamallilla se ei olisi onnistunut. Korona-aika on alalla rokottanut eniten juuri Kokkipojan bravuuria noutoruokalounasta.

– Keväällä joutui ajattelemaan asioita, joita muuten ei olisi tarvinnut, kertaa Nurmen yhtiökumppani Jarno Asunen.

Ravintolasalien koronasulun ajan Kokkipoika myi henkilökunnan annostelemia lounaita mukaan.

Keväällä joutui ajattelemaan asioita, joita muuten ei olisi tarvinnut.

Nyt take away -valikoimaa on laajennettu erilaisiin boxeihin. Esimerkiksi kolmen ruokalajin illallisen voi menujen verkkokaupassa tilata ja rastittaa ruokalajit itse eri vaihtoehdoista. Myös saunailtaan voi tilata valmiin saunaboxin.

Verkkokaupasta tilattavat pakatut annokset haetaan itse kauppakeskus Likeksi viime viikolla muuttuneesta Lielahtikeskuksesta.

– Äitienpäivä oli meille tärkeä pilottihanke. Boxeja on tilattu muun muassa, kun ystäviä on tulossa kylään tai perheen kanssa halutaan syödä viikonloppuna paremmin. Lisäksi arkisin on helppo ostaa verkkokaupasta ruokaboxi ja työstä tullessa napata se mukaan ja siitä saa perheelle ruoan kätevästi, kertoo Asunen.

Vaikka asiakkaat ovat taas löytäneet noutoruokapöydän ääreen, epidemia näkyy yhä järjestelyissä. Ravintolasalissa pöydät ja tuolit on aseteltu väljemmin ja pienempiin ryhmiin. Nouto- ja salaattipöydässä ottimia vaihdetaan tiheään.

– Ravintolan hygieniaa on mietitty paljon. Jos uusia rajoituksia tulee jatkossa, olemme hyvin varautuneita, vakuuttaa Pertti Nurmi.

Myös koronan täysin hiljentämä pitopalveluliiketoiminta on virkistymässä. Asusen mukaan kesän hääkausi siirtyi syksyyn ja yritysten loppuvuoden juhlakaudelle on jo nyt yhtä paljon tilauksia kuin viime vuonnakin oli.

Nyt päätöstä pitää ravintola auki läpi kevään kiitellään oikeaksi.

– Kolmen kuukauden tauko olisi jo vaikuttanut työskentelyrytmiin, mutta nyt se pysyi yllä, listaa Nurmi.

Kokkipojalla on palkkalistoilla kuukausittain 13 työntekijää.