Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanadalaisten Kerfootin kiekkoveljesten keskimmäisen kova koronavuosi: tammikuussa opiskeltiin Harvardissa, syyskuuta vietetään Viinikassa – Isoveli pelaa NHL:ää Torontossa, Colton itse pukee Kooveen paidan

Kanadalaisen Colton Kerfootin, 24, vuosi on ollut tähän asti varsin tapahtumarikas. Kolmen jääkiekkoilevan veljeksen keskimmäinen opiskeli vielä tammikuussa taloustieteitä Harvardin yliopistossa ja pelasi siinä samalla jääkiekkoa.

Vielä tässä vaiheessa miehelle tuskin oli välähtänyt, että tamperelaisittain tuttu Kooveen maali tulisi vielä samana vuonna erinomaisen tutuksi.

Sitten iski korona ja pisti kiekkotouhut Pohjois-Amerikassa täydellisesti jäihin. Jossain vaihessa Kerfootilla alkoi tehdä tosissaan mieli ulkomaille. Samalla myös vanhin veli, NHL-tasolle yltänyt Alex Kerfoot sai jännittää tosissaan, jatkuuko vanha kausi ja missä vaiheessa.

– Agentti ehdotti lopulta Tamperetta ja Kooveetä. Tänne me sitten tulimme Liamin ( Finley) kanssa, kertoo Kerfoot maanmiehestään, jonka kanssa asuu Viinikan kirkon kupeessa kämppiksinä.

Kooveen Mestis-kausi alkaa torstaina ottelulla Turun Tovereita vastaan.

– TuTo on hyvä joukkue. Meillä on kuitenkin realistinen mahdollisuus hoitaa homma kotiin.

Vancouverista kotoisin oleva Kerfoot ei tullut täysin vieraaseen paikkaan.

Jyrki Lumme on perhetuttumme pitkältä ajalta, hän yllättää.

Tampereen kasvatti Lumme pelasi Vancouverissa vuosina 1990–1998.

Harvardin yliopistossa kouluttautunut Kerfoot haluaa korjata osaltaan myyttiä siitä, että paikka olisi raharikkaiden oppilaitos, jonne pääsee ainoastaan rahakkaiden stipendien avulla.

– Harvardiin pääsee sisään pääsykokeissa menestymällä. Valitsin oppilaitoksen toki maineen takia, mutta ennen kaikkea siksi että tiesin että siellä on erittäin hyvä mahdollisuus yhdistää tavoitteellinen opiskelu ja urheileminen, Kerfoot huomauttaa.

24-vuotiaalla pelurilla voi olla enää aika työlästä päätyä urallaan siihen pisteeseen, että leipä irtoaa vain urheilemalla. Nyt hän sanoo keskittyvänsä jääkiekkoon, mutta pitää tärkeänä että elämässä on muitakin vaihtoehtoja kuin pelkkä urheilu.

– Jos jääkiekko alkaa maistua puulta, voin keskittyä työelämään, kertoo viimeksi yhdysvaltalaisen investointipankin Raymond Jamesin palveluksessa sijoitusneuvojana työskennellyt Kerfoot.

Kooveen kausi alkaa torstaina TuToa vastaan Tampereella. Sen verran Kerfoot on joukkueen kanssa harjoitellut, että uskoo sen mahdollisuuksiin.

– Meillä on hyvä joukkue. Itse tuon mukaan lisäarvoa rauhallisella pelityylillä – en ota kauden aikana paljon jäähyjä. Laukauksessakin on kehitettävää, mutta vastaavasti osaan syöttää, Kerfoot luonnehtii pelaamistaan.