Loppukesällä liki 100000 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli elokuun lopussa yhteensä 329 700 työtöntä työnhakijaa, mikä on 97 100 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni heinäkuusta 57 700:lla. Työttömien työnhakijoiden lukumäärä sisältää myös kokoaikaisesti lomautetut. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.

Koko maassa oli lomautettuna elokuun lopussa 77 800 henkilöä, mikä on 65 600 enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 61 000 henkilöä, mikä on 53 700 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Heinäkuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä väheni 21 000:lla.

Nuorten työttömyys hyppäsi huippukorkealle tasolle Uudellamaalla – näillä aloilla on kuitenkin hommia

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 78 800, mikä on 15 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 115 300 eli 28 200 enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 12 400 enemmän kuin viime vuoden elokuussa eli yhteensä 42 000. Nuorten työttömyyksistä päättyi ennen kolmen kuukauden työttömyyttä tammi-elokuussa keskimäärin 63 prosenttia, mikä on 2,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin te-toimistoihin elokuun aikana 55 500 eli 12 000 vähemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Kaikkiaan te-toimistoissa oli elokuussa avoinna 98 600 työpaikkaa, mikä on 19 500 vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli elokuun lopussa 106 000 henkilöä, mikä on 6 200 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli elokuussa 65 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 71,5 prosenttia, mikä on 2,1 prosenttiyksikköä matalampi kuin edellisen vuoden elokuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 211 000, mikä oli 42 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,7 prosenttia eli 1,6 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Korona rassaa tiettyjen alojen ihmisiä – "Keikkatyötä ehkä kesällä, syksy on kysymysmerkki"

"Tämä on muutoksena nopein ikinä" – Korona nosti Helsingin työttömyysluvut pilviin, tällainen on tyypillinen työtä vailla oleva nyt

Mihin luvut perustuvat?

Työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeiset erot

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on te-toimistojen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.

TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei.

Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi: se edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana ja valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut