Nyt tuli vahvistus – Ilves-maalivahti Matias Riikonen siirtyy Tanskaan

Matias Riikonen on pelannut itsensä kuluneen kauden aikana Ilveksen ykkösmaalivahdiksi. Ottelukuvassa Riikonen seuraa tarkasti palloa, kun Ilveksen Diogo Tomas yrittää peittää FC Lahden Mikko Kuninkaalta vetopaikan. Katja Luoma
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Veikkausliigassa pelaavan Ilveksen nuori maalivahti Matias Riikonen, 18, siirtyy Tanskaan.

Ilves ja tanskalaisseura FC Kööpenhamina ovat sopineet kymmenen kuukauden lainasiirrosta, joka sisältää FC Kööpenhaminan osto-option.

Ilves käytti elokuussa Riikosen sopimuksessa olleen option ja näin ollen hänellä on Ilveksen kanssa sopimus kauden 2022 loppuun saakka. Riikonen on tällä kaudella pelannut Ilveksen maalilla kuudessa Veikkausliigaottelussa ja kolmessa Kakkosen ottelussa.

Kaksi vuotta sitten MYPA:sta Ilvekseen siirtynyt Riikonen kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

– Vähän yllätyksenä tuli tämä siirto tässä vaiheessa, mutta aika Ilveksessä on kyllä kehittänyt minua todella paljon. Oman kehittymisen kannalta Ilves/2:n pelien pelaaminen kehitti todella paljon. Siellä sai hyvää oppia miesten otteluissa pelaamisesta. En tiennyt, että FC Kööpenhamina oli tarkkaillut minua niinkin paljon. Tämä selvisi minulle siinä vaiheessa, kun he ottivat yhteyttä siirtoon liittyen, Riikonen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Maalivahtivalmentaja Mikko Kaven ei yllättynyt siirrosta.

– Minua ei yllätä se, että Matias kiinnostaa kansainvälisiäkin seuroja, mutta toki yllättävän aikaisessa vaiheessa siirto on tapahtumassa. He ovat todella tarkkaan scoutanneet Matiasta pelejä seuraamalla sekä taustoja selvittäen ja ovat hyvinkin tietoisia siitä, minkälaisen maalivahdin he ovat saamassa. Matiaksella on hyvät ominaisuudet ja he kokevat pystyvänsä kehittämään niitä vielä lisää. Erittäin positiivisin mielin lähetämme Matiaksen Tanskaan, Kaven kuvailee.

Riikosen nousu on Kavenin mukaan osoitus terveestä seurakulttuurista.

– Meillä on todella loistava harjoitteluympäristö Ilveksessä. Nuorille pelaajille Ilveksen kakkosjoukkue mahdollistaa riittävän kovien pelien pelaamisen, mikäli Veikkausliigassa ei vielä tule vastuuta. Eikä ensimmäisestä virheestä missään nimessä teilata, vaan annetaan mahdollisuus opetella pelaamista rauhassa. Matias pelasi siellä viime kaudella todella paljon ja kehittyi samalla huimin askelein. Tänä kautena hän olikin jo valmis Veikkausliigan peleihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut