Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Manse PP:n pesistähti Virpi Hukka keskiviikkona leikkaukseen – "Vähän liiankin tuttua tämä paikkojen kuntouttaminen alkaa olla"

Pesäpallo: "Vähän liiankin tuttua tämä paikkojen kuntouttaminen alkaa olla."

Manse PP:n paidassa pesäpallon naisten SM-hopeaa saavuttaneen Virpi Hukan hopeajuhlissa oli katkera maku.

Maan ehdottomiin eliittipelaajiin kuuluva kuusinkertainen etenijäkuningatar ja kolminkertainen Suomen mestari loukkasi jalkansa ensimmäisen finaalin ensimmäisessä vuoroparissa joutuen sivuun koko finaalisarjasta.

Maanantaina selvisi, että vuoden 2018 naispesäpalloilijalla on edessään pidempi huili.

– Vasemman jalan akillesjänne on poikki. Leikkaus on edessä keskiviikkona Tampereella, ja tuskin olen pelikunnossa vielä ensi kauden alussa, Hukka kertoo Keski-Uusimaalle.

Hukan loukkaantumisen jälkeen naisen ex-seura Jyväskylän Kirittäret rynnisti Suomen mestaruuteen puhtaasti otteluvoitoin 3–0, vaikka Manse PP kaksi ensimmäistä loppuottelua supervuoropariin venyttikin. Kolmas peli oli jo selvempää jyväskyläläistä pesäpallokauraa (4–0, 4–0, Manse PP:llä vain kolme kolmostilannetta).

– Harmittaa. Hirveä pettymys on päällimmäinen ajatus. Kolmannessa pelissä Jyväskylässä Kirittäret oli selvästi parempi – emme saaneet aikaiseksi voittamiseen vaadittavaa venymistä, Hukka sanoo.

Hukka pelasi loistavan kauden, mutta finaalipelien jäätyä väliin sekään ei lämmitä. Keravalaiskasvatti vei nimiinsä runkosarjassa sekä etenijä- että kärkilyöntitilaston operoituaan ulkopelissä isoa tonttia kolmoskopparin paikalla.

Myös pudotuspeleissä jälki oli vastustajien kannalta tuhoisaa ja lopulta Hukka oli etenijätilaston nelonen ja kärkilyöntitilaston kahdeksas, vaikka pelasi käytännössä kolme peliä vähemmän kuin muut tilastokärjet.

Ensimmäinen loppuottelu Hukalle tilastoitiin, mutta kuten todettua, se jäi kesken heti ensimmäisessä vuoroparissa.

– Koko vuoden tein töitä finaaleja silmällä pitäen, ja nyt ne jäivät väliin. Sen takia hyvä henkilökohtainen kausi ei tällä hetkellä lämmitä.

Hukka siirtyi täksi kaudeksi Jyväskylästä Tampereelle. Ensi kautta koskevan jatkosopimuksen Manse PP:hen nainen rustasi jo hyvissä ajoin kesällä. Pettymyksen keskellä ja jalkaoperaation alla Hukka uskoo tamperelaisen pesäpallon vahvaan huomiseen.

– Meillä on hyvä meininki täällä päällä. Ensi kaudella olemme varmasti vielä vahvempia. Kaikkeni teen, että olen ensi kaudella huippuiskussa, vaikka vähän liiankin tuttua tämä paikkojen kuntouttaminen alkaa olla.

Viime kauden päätteeksi Hukalta operoitiin molemmat kantapäät.