Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Periskooppiin aukeaa kansainvälisen tason K-24-yöklubi – "Sirkusesityksiä, tulennielentää, musiikkia ja DJ-meininkiä"

Yöelämä: Arto Rastas avaa Periscopessa vain lauantaisin auki olevan kansaivälisen tason klubin, jossa esiintyjinä on muun muassa tulennielijöitä.

Ravintoloitsija Arto Rastas lataa nyt Tampereen kattojen ylle Ratinaan jotain sellaista, jollaista ei omien sanojensa mukaan löydy ainakaan Suomen rajojen sisältä.

Puhutaan Scope-klubista, jonka avajaisia vietetään 10. lokakuuta. Kyseessä on kansainvälisen meiningin klubi, joka on räätälöity aikuiseen makuun. Ikäraja on K24 ja tarkoitus on luoda asiakkaille mahdollisuus hakea elämyksiä, ei ryypätä.

Hän ei halua puhua yökerhosta, vaan nimenomaan klubista, jossa on vahva kansainvälinen tatsi. Klubissa juhlitaan ensi alkuun vain lauantaisin 23–04. Periscope-ravintola jatkaa toimintaansa muuten normaalisti.

– Lähtökohtana on fiksu ja tyylikäs aikuisen ihmisen klubi. Seitsemännestä kerroksesta tulee lounge-alue sohvineen ja kuudenteen kerrokseen laitetaan tanssilattia ja vähän pienempi oleskelunurkkaus. Yhteen iltaan voi mahtua monenlaista elämystä: vaikkapa sirkusesityksiä, tulennielentää, musiikkia ja DJ-meininkiä, Rastas kuvailee.

Hanke alkoi hahmottua kesän aikana. Rastas huomasi, ettei Periscopessa käyvä väki halua vain nopeasti humalaan, vaan nimenomaan elämyksiä. Samalla hän hoksasi, ettei elämyspohjaiselle konseptille ole tarjontaa oikeastaan koko Suomessa.

– Helposti yöelämä menee siihen, että tarjonta kohdistuu vain nuorisolle. Meillä ikäraja on 24 ja sillä huolehditaan lähtökohtaisesti asiallisesta imagosta. Pääsylippu on 10 euroa kello 23 jälkeen ja tämäkin pysyy kiinteänä. Juhlia saa, mutta tyylikkäästi, Rastas kuvailee.

Scope-klubissa puhutaan kokonaisuudesta, joka tarkoittaa sitä että illan aikana esiintyviä ei nosteta erikseen esille.

– Se on vähän ärsyttänytkin, kun suomalaiset menevät ulkomaille ja tulevat takaisin, että tällaista meininkiä ei meillä Suomessa olekaan. Kyllä sitä saadaan tännekin, sanoo ison työryhmän kanssa projektia viritellyt Rastas.

Avajaisia vietetään 10. lokakuuta. Vielä Periscopessa ei uusi yökerho näy käytännössä millään lailla. Rastas naurahtaa, ettei tulevasta ole olemassa edes mitään havainnekuvia.

– Ensi viikolla tulee kalusteet, sitten nostetaan esiintymislava kolmen metrin korkeuteen ja homma lähtee rakentumaan siitä pikku hiljaa. Valomaailmaa odotan, siitä saadaan erityisen näyttävä kokonaisuus. Tehdään tehokkaasti ja 10. päivä ollaan valmiita.