Sähköpotkulautayhtiö ottaa käyttöön reaktiotestin – tavoitteena hillitä humalassa ajamista

Voi ottaa käyttöön reaktiotestin. Kuvituskuva. Riina Haapala

Riina Haapala

Sähköpotkulautayhtiö Voi Technology on kehittänyt uuden innovaation humalassa ajamisen vähentämiseksi.

Voi tuo sovellukseensa tänä viikonloppuna alan ensimmäisen reaktiotestin, jonka tarkoituksena on vähentää sähköpotkulautojen käyttöä humalassa. Reaktiotesti tulee tehtäväksi Voin sovelluksessa kaikille käyttäjille automaattisesti viikonloppuisin yöaikaan yhden ja neljän välillä. Nopeutta, tarkkuutta ja refleksejä mittaavan testin tekeminen kestää muutaman sekunnin.

– Alkoholi vaikuttaa reagointikykyymme ja testimme osoittaa nopeasti, kannattaako skuutin selkään hypätä. Riippumatta siitä, kuinka hyvät pisteet testissä saa, sovellus kehottaa aina käyttäjää harkitsemaan ajoa, jos on nauttinut alkoholia. Käyttäjää pyydetään myös testin jälkeen vahvistamaan sovelluksessa, ettei hän ole alkoholin vaikutuksen alaisena, Voi Technologyn Suomen operatiivista toimintaa johtava Reetta Alastalo kertoo tiedotteessa.

Toistaiseksi testin tekeminen ei ole vielä pakollista, vaikka sitä kaikille käyttäjille tarjotaankin.

– Kokeilemme tällä hetkellä kahta eri mallia. Esimerkiksi Norjassa olemme tehneet testin tekemisestä viikonloppuisin yöaikaan pakollista ennen kuin skuutin voi avata. Suomessa testaamme nyt vapaaehtoista mallia. Meillä on kuitenkin mahdollisuus tehdä testin tekemisestä myös Suomessa pakollista, Alastalo sanoo tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.