Tulevaisuuden Kaupista valmistui uusia suunnitelmia – Muutoksia jalkapalloilijoille, pesäpalloilijoille ja hiihtäjille, katso kuvat

Uudesta kaupista löytyy harrastuspaikat jalkapallolle, hiihdolle ja pesäpallolle. Arkkitehdit Kontukoski
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tulevaisuuden Kaupin urheilupuiston asemakaavoitusta valmisteleva yleissuunnitelma ja selvityksiä on valmistunut nähtäville.

Nähtävänä on myös liikenneselvitys, arkeologinen inventointi ja luontoselvityksiä sekä osallistumis- ja arviointivaiheen palaute ja siihen annetut vastineet.

Uuden asemakaavan tavoitteena on selkeyttää tulevaa urheilupaikkojen rakentamista. Voimassa oleva kaava on vuodelta 1970. Alueen rakentaminen sijoittuu jatkossakin urheilupuiston keskeisen rakennetun kenttäalueen yhteyteen.

Hiihto ja pesäpallo jakavat saman stadionin. Arkkitehdit Kontukoski

Asemakaavan tavoite on mahdollistaa urheilupuiston kehittäminen kasvaneiden ja muuttuneiden liikunta- ja virkistystarpeiden mukaan alueen luonto- ja maisema-arvojen ehdoilla.

Kaavalla on tarkoitus mahdollistaa pysäköintilaitoksen rakentaminen nykyisten pysäköintipaikkojen yhteyteen Kauppi Sports Centerin edustalle. Uusien katsomoiden ja uuden huoltorakennuksen lisäksi yleissuunnittelun yhteydessä ei esitetä mahdollisuutta muille uudisrakennuksille Kaupin urheilupuiston alueella.

Havainnekuva uudelta jalkapallostadionilta. Arkkitehdit Kontukoski

Liikennettä on käyty perusteellisesti läpi kaikkien kulkumuotojen osalta, mukaan lukien jukinen liikenne, yhteiskäyttö, tehokas pysäköinti sekä saattoliikenne, jolloin isompienkin tapahtumien järjestäminen on mahdollista. Pyöräpysäköintiä lisätään. Uusi jalankulun ja pyöräilyn reitti on tarkoitus ohjata kulkemaan kenttien viertä. Ympärivuotinenkulkureitti Kaupinojalle on erotettu talvisesta hiihtotoiminnasta ohjaamalla pyörä- ja kävelyreitti ladun alitse uuteen alikulkuun kenttäalueen pohjoispäässä.

Urheilupuiston kehittämissuunnitelman ja Kaupin urheilupuiston yleissuunnitelman myötä pystytään parantamaan pesäpallon, jalkapallon ja hiihdon kilpailutoiminnan puitteita. Myös kuntoliikkujien suorituspaikkoja ja sosiaalisia tiloja parannetaan.

Yleissuunnitelma vähentää jousiammuntaradan käyttöä pysäköintipaikkana ja kasvattaa harrastajien kävelymatkaa suorituspaikoille urheilupuiston ydinalueella. Vinttikoiraharrastajien toimintaympäristöön suunnitelmalla ei ole vaikutuksia.

Asemakaavaehdotus valmistellaan palautevaiheen jälkeen nähtäville vuoden 2020 aikana.

Kaupin urheilupuiston alueen asemakaavoitusta valmisteleva yleissuunnitelma sekä selvitysaineistoa on nähtävillä 8. lokakuuta saakka ensi sijassa kaupungin verkkosivuilla. Verkossa on myös esittelyvideo ja lisätietoja keskiviikkona 23. syyskuuta kelo 16.30–18.00 pidettävän etäyleisötilaisuuden järjestelyistä. Aineistosta voi jättää mielipiteitä nähtävillä olon aikana kaupungin kirjaamoon.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut