Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentävä hollantilainen purjehtii Tampere-taloon – nimiroolin esittäjä vaihtuu

Tampere-talossa tammikuussa 2021 ensi-iltansa saavan Lentävä hollantilainen -oopperan nimiroolin laulaja vaihtuu. Kanadalainen Nathan Berg korvaa tehtävässä Tommi Hakalan, jonka oli alun perin määrä debytoida Hollantilaisen tehtävässä.

Koronatilanne aiheutti tuotantojen siirtoja ja esityspäivien päällekkäisyyksiä, minkä vaikutti siihen, että Hakala ei esiinny Tampereella.

– Pandemia on tuonut kulttuuri- ja tapahtuma-alalle poikkeuksellisia haasteita. Talojen sulkeminen keväällä ja tuotantojen siirrot saattavat aiheuttaa päällekkäisyyksiä. Näin kävi Hakalan solistitehtäville Tampereella ja Helsingissä, kertoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö ja Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen tiedotteessa.

Hakala laulaa Kansallisoopperassa Wagnerin Ring-sarjassa. Sen toisen osan, Valkyyrian, ensi-ilta siirtyi syksyltä 2020 keväälle 2021 samaan ajankohtaan Tampereen Lentävän hollantilaisen kanssa.

– On sääli ja turhauttavaakin, että koronan aiheuttamat äärimmäiset ja vaikeat toimenpiteet veivät kaksi uutta produktiotani ja niiden hienot roolit päällekkäin. Mutta Ring-kokonaisuuden Wotanin ja Wandererin hahmot eivät tule kovin useasti elämässä ensimmäistä kertaa eteen, ja siksi Valkyyria nyt ajaa etusijalle. Hollantilaisen rooli Tampereen hienoissa puitteissa jää valitettavasti minulta tekemättä, baritoni Tommi Hakala pohtii tiedotteessa.

Kanadalainen bassobaritoni Nathan Berg on kokenut Wagner-tulkitsija. Edellisen Hollantilaisen roolin hän on laulanut Cincinnatin oopperassa vuonna 2018. Bergin debyytti Lentävän hollantilaisen nimiroolissa oli Moskovan Bolshoi-teatterissa vuonna 2013.