Tampere Rock City: Taitavaa metallia ilman kahnauksia – "Kaiken lisäksi kaikilla on hauskaa"

Metallia: Joviac pääsee vihdoin juhlimaan pitkäsoittoaan.

Joviac lupaa perjantai-illasta kovan ja rehellisen. Carolin Büttner

Markku Makkonen

Tamperelainen progressiivista metallia takova Joviac julkaisi kakkosalbuminsa jo keväällä.

Kaikkien tietämästä syystä levyä juhlistava yleisötilaisuus voidaan järjestää vasta nyt. Joviac pistää Yo-talon lavan koreaksi Here And Now -kiekon kunniaksi perjantaina.

– Luvassa on mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia biisejä. Välillä kikkaillaan tai käydään boxin ulkopuolella, mutta yleensä kokonaisuus on pureskeltavassa muodossa.

– Tärkeintä minulle on kuitenkin rehellinen ilmaisu: jokainen kappale tuleekin hyvin henkilökohtaisesta paikasta, yhtyeen perustaja, laulaja-kitaristi Viljami Jupiter Wenttola sanailee.

Wenttola alkoi rakentaa Joviacia vuonna 2017, kun hänen edellinen bändinsä I/O hajosi. Maestro toimi ensin yksin, mutta pian kokoonpano täydentyi läheltä.

– Olin todella onnekas, koska omaa kaveripiiriäni kauemmaksi ei tarvinnut katsella soittajien suhteen. Bändi kasvoikin nopeasti keikkailevaksi olennoksi, kun basisti Antti Varjanne, rumpali Rudy Fabritius ja live-kitaristi Janne Korpela hyppäsivät mukaan. Live-kitaristin pesti on sittemmin siirtynyt Niemen Joonalle, mutta bändin ydin koostuu meidän kolmen pääjäsenen symbioosista.

Luvassa on mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia biisejä.

– Vaikka pidänkin edelleen ohjakset itselläni ja kirjoitan Joviacin biisit, olen aidosti sitä mieltä, että kyseessä on ihan aito bändi. Kaikki tietävät tonttinsa ja hoitavat hommansa tunnollisesti.

– Kaiken lisäksi kaikilla on hauskaa, eikä oikeastaan mikään kahnaa vastaan, koska kaikki ovat olleet samalla aaltopituudella ensimmäisestä päivästä lähtien, Wenttola kertoo.

Yo-talolla juhlitaan myös Joviacin tuoretta singleä. Misplaced on irroitettu tuoreelta albumilta. Kappale on sielukas tutkimusmatka eron jälkeisiin synkkiin olotiloihin, vaikka perjantai-illan huuma tuleekin olemaan ihan muuta.

– Yo-talolla saa rokata turvallisin mielin. Mukana on myös kaksi mielettömän tasokasta bändiä, Everwave sekä External. Eli jos keikkahammasta kolottaa, niin nyt on kova ilta tarjolla, Wenttola vihjaa.

Joviac Yo-talolla pe 18.9.

joviac.com

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut