Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Taitavaa metallia ilman kahnauksia – "Kaiken lisäksi kaikilla on hauskaa"

Metallia: Joviac pääsee vihdoin juhlimaan pitkäsoittoaan.

Tamperelainen progressiivista metallia takova Joviac julkaisi kakkosalbuminsa jo keväällä.

Kaikkien tietämästä syystä levyä juhlistava yleisötilaisuus voidaan järjestää vasta nyt. Joviac pistää Yo-talon lavan koreaksi Here And Now -kiekon kunniaksi perjantaina.

– Luvassa on mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia biisejä. Välillä kikkaillaan tai käydään boxin ulkopuolella, mutta yleensä kokonaisuus on pureskeltavassa muodossa.

– Tärkeintä minulle on kuitenkin rehellinen ilmaisu: jokainen kappale tuleekin hyvin henkilökohtaisesta paikasta, yhtyeen perustaja, laulaja-kitaristi Viljami Jupiter Wenttola sanailee.

Wenttola alkoi rakentaa Joviacia vuonna 2017, kun hänen edellinen bändinsä I/O hajosi. Maestro toimi ensin yksin, mutta pian kokoonpano täydentyi läheltä.

– Olin todella onnekas, koska omaa kaveripiiriäni kauemmaksi ei tarvinnut katsella soittajien suhteen. Bändi kasvoikin nopeasti keikkailevaksi olennoksi, kun basisti Antti Varjanne, rumpali Rudy Fabritius ja live-kitaristi Janne Korpela hyppäsivät mukaan. Live-kitaristin pesti on sittemmin siirtynyt Niemen Joonalle, mutta bändin ydin koostuu meidän kolmen pääjäsenen symbioosista.

Luvassa on mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia biisejä.

– Vaikka pidänkin edelleen ohjakset itselläni ja kirjoitan Joviacin biisit, olen aidosti sitä mieltä, että kyseessä on ihan aito bändi. Kaikki tietävät tonttinsa ja hoitavat hommansa tunnollisesti.

– Kaiken lisäksi kaikilla on hauskaa, eikä oikeastaan mikään kahnaa vastaan, koska kaikki ovat olleet samalla aaltopituudella ensimmäisestä päivästä lähtien, Wenttola kertoo.

Yo-talolla juhlitaan myös Joviacin tuoretta singleä. Misplaced on irroitettu tuoreelta albumilta. Kappale on sielukas tutkimusmatka eron jälkeisiin synkkiin olotiloihin, vaikka perjantai-illan huuma tuleekin olemaan ihan muuta.

– Yo-talolla saa rokata turvallisin mielin. Mukana on myös kaksi mielettömän tasokasta bändiä, Everwave sekä External. Eli jos keikkahammasta kolottaa, niin nyt on kova ilta tarjolla, Wenttola vihjaa.

Joviac Yo-talolla pe 18.9.

joviac.com