Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Perheissä on yhä enemmän pulaa elämän perusedellytyksiin kuuluvista asioista" – Tuhansia uusia avunpyyntöjä saaneelle Hope-järjestölle voi nyt lahjoittaa rahaa myös ostamalla pullaa R-kioskilta

Koronakriisistä johtuvat työttömyys ja lomautukset ovat ajaneet perheitä ahdinkoon. Vähävaraisia lapsiperheitä auttava Hope on saanut pelkästään elokuussa useita tuhansia uusia avustuspyyntöjä, avustusjärjestö tiedottaa.

– Olemme saaneet elokuun aikana avunpyyntöjä jo 3 000 perheeltä. Perheissä on yhä enemmän pulaa elämän perusedellytyksiin kuuluvista asioista, kuten ruuasta, kertoo Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila tiedotteessa.

Syksy on ollut Hopen mukaan sen historian kiireisin. Lastensuojelun keskusliiton mukaan koronakeväänä 100 000 suomalaista lasta putosi köyhyysrajan alle ja hätä on Hopen mukaan jatkunut kovana myös syksyn aikana.

Keväällä Hope ryhtyi tavallisesta poiketen jakamaan myös ruokaa. Nyt syksyllä on Hopen mukaan kaivattu erityisesti koululaisille vaatteita ja reppuja.

– Haluamme auttaa jokaista perhettä, joka meille tukipyynnön laittaa. Valitettavasti mekin kamppailemme jo resurssien kanssa, vaikka auttamishalua suomalaisilla on paljon. Meille on tärkeää saada tavaralahjoitusten lisäksi myös varoja perheiden tukemiseen. Tässä yrityksillä on merkittävä asema, Hostila toteaa tiedotteessa.

Lue myös: Lapset murehtivat perheidensä toimeentuloa ja huoltajiensa jaksamista, henkinen hyvinvointikin lujilla – Tuore selvitys kertoo karuja lukuja korona-ajasta

Hope etsiikin aktiivisesti uusia yritysyhteistyökumppaneita. Yksi uusimmista on R-kioski, jonka mainonnan kautta Hope toivoo saavansa myös lisää näkyvyyttä ja uusia vapaaehtoisia.

– Kaikki eivät meistä ole välttämättä edes kuulleet ja avustustyömme tehdään vapaaehtoisvoimin.

R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin kertoo tiedotteessa, että aloite yhteistyöhön Hopen kanssa tuli R-kauppiailta.

R-kioskit ohjaavat tällä hetkellä Hopelle 2 senttiä jokaisesta myymästään paisto- ja leipomotuotteesta. Kampanjan aikana R-kioskeissa on myös alennuksia useamman pullan ostajille. 7. syyskuuta alkaneen kampanjan tavoitteena on kerätä 8 000 euroa.

– Lahjoitussummalla pystyisimme auttamaan vähintään 100:aa perhettä, Hostila kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin