Sarvijaakonaukion katusuunnitelmaehdotus on nähtävänä – aukiolta esteettömästi raitiotien pysäkkilaiturille, kiinteistöjen oville esteetön kulku

Kalevanrinteen uudelle alueelle raitiotiereitin varrelle on suunniteltu Sarvijaakonaukio, joka sijoittuu Rieväkadun, Sammonkadun ja Sarvijaakonkadun kulmaukseen, lähelle Prismakeskusta.

Aukion suunnitelmaan voit tutustua tästä.

Sarvijaakonaukion katusuunnitelmaehdotus on nähtävänä 28. syyskuuta saakka. Esteettömäksi suunnitellun aukion tavoitteena parantaa on parantaa alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Kulkuväylien suunnittelussa on huomioitu sujuva jalankulku, pyöräily ja esteetön liikkuminen aukiolla. Aukiolta pääsee suoraan raitiotien pysäkkilaiturille esteettömästi. Myös kiinteistöjen oville on esteetön kulku aukiolta. Talojen edestä ratikkapysäkille voi kulkea sekä kaiteella varustettuja rappusia että luiskaa pitkin. Luiskissa kaltevuus ei ylitä viittä prosenttia.

Aukio päällystetään betonikiveyksellä. Kulkuväyliä jäsennellään istutuslaatikoilla, joihin istutetaan havupuita ja -pensaita. Pintamateriaaleissa ja istutusvalinnoissa on pyritty yhtenäiseen kaupunkikuvaan alueella.

Aukiolle tulee myös pyöräpysäköintipaikkoja Sammonkadun ja Rieväkadun kulmaukseen. Aukion talojen puoleinen osa toimii myös talojen pelastusreitin alueena.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut