Juhani Tamminen hehkuttaa Kalervo Kummolaa – "Kale on ymmärtänyt, että jääkiekko on entertainment business"

Juhani Tamminen kaipaa suomalaiseen jääkiekkoiluun enemmänkin tulisieluisia kiekkoihmisiä. Tässä arkistokuvassa Aurinkokuningas antaa palautetta tuomaristolle Sportin päävalmentajana. Risto Aalto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kiekkomies Juhani Tammisen arvostamien jääkiekkoihmisten joukkoon lukeutuu myös tamperelaisia lajivaikuttajia. Tamperelaisista kiekkonimistä otetaan ensimmäisenä esiin valmentaja Kalevi Numminen.

Tamminen oli maajoukkueen kapteenina MM-kotikisoissa 1982, jolloin Numminen valmensi.

Tästäkin kokemuksesta kertoo Turkulaisen toimittaja Teemu Nurmen kanssa kirjoitettu uutuuskirja Tami – My Life: Voittajana seitsemällä vuosikymmenellä (Eurotam).

– Ihailin suunnattomasti Kallun tapaa valmistaa kaikki valmennukselliset asiat. Kaikki harjoitukset, palaverit, aikataulut, ravintoasiat ja psykologiset asiat olivat viimeisen päälle suunniteltuja. Huippuvalmentajan ympärillä oli ryhmä asiantuntijoita, joista jokainen hoiti oman ruutunsa, Tamminen kuvailee kirjassa.

Toinen Tammisen arvostama tamperelainen urheilujohtaja on turkulaislähtöinen Kalervo Kummola.

– Olemme ottaneet vuosien varrella tulisestikin yhteen, mutta asioista on ollut niissä tilanteissa aina erimielisyyttä. Arvostan Kalea, joka on aina ymmärtänyt että jääkiekko on entertainment business. Mustan pitää mennä häkkiin, mutta sirkustakin pitää olla. Kun nämä kaksi asiaa yhdistyvät, puhutaan asiasta joka on voittava ja mielenkiintoinen, Tamminen innostuu.

Jääkiekon konkari toivoo suomalaiseen nykyjääkiekkoon enemmänkin persoonaa ja karaktääriä.

– Persoonia pitää löytyä. Mökit eivät tule täyteen, jos kaukalo on täynnä Tauno Tasalakkeja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut