Puhdistamo laajensi koronavuotena Pirkanmaalta Ruotsiin – "Ruotsissa superfoodit eivät ole päässeet erikoiskauppoja pidemmälle"

Henri Valonen aikoo Puhdistamon kanssa nyt Ruotsin-markkinoille. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaalta kombuchan voimin kasvuun ponnistanut Puhdistamo on menestynyt kuluvana vuonna koronasta huolimattakin erittäin hyvin. Yhtiö tiedottaa, että Lempäälään rakennetaan uusia hallitiloja parasta aikaa.

Puhdistamon liikevaihto on kasvanut parin vuoden aikana 7,7 miljoonasta 14,4 miljoonaan ja yrityksessä on solmittu kevään ja kesän aikana 13 uutta työsuhdetta. Näistä kolme on kokonaan uusia toimenkuvia. Myynti on kasvanut 33 prosenttia edellisestä tilikaudesta.

Yhtiö tähtää nyt kansainvälisellä Pureness-brändillään monikansalliseksi yritykseksi. Maaliskuussa yritys avasi Ruotsiin ensimmäisen toimipisteensä, mutta toimitusjohtaja Henri Valosen mukaan se on vasta alkua.

– Suomessa ollaan terveystuotteissa edelläkävijöitä, kun naapurimaissa sitä opetellaan vasta. Esimerkiksi Ruotsissa superfoodit eivät ole päässeet erikoiskauppoja pidemmälle.

Valonen arvioi, että superfoodien suosio ei ole hetkeen loppumassa.

Korona-aikana Puhdistamon tuotteiden painopiste muuttui. Erityisen hyvin tekivät kauppansa erilaiset immuniteettia kasvattavat vitamiinit ja muut tuotteet. Esimerkiksi C-vitamiinin myynti kasvoi yli 400 prosenttia maalis-huhtikuun aikana, ja myös D-vitamiinin ja sinkin myynti kolminkertaistuivat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut