Onko joku heistä Miss Suomi 2020? – "Olen saanut hyviä kontakteja ja tavannut kivoja ihmisiä"

Kilpailu: Lauantain finaalissa nähdään kolme tamperelaista: Viivi Altonen, Ronja Pikkuharju ja Rebecca Vuorio.

Miss Suomi 2020-finaalissa nähdään kolme tamperelaista. He ovat Rebecca Vuorio, Ronja Pikkuharju ja Viivi Altonen. Voittaja valitaan lauantaina suorassa lähetyksessä. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Se alkoi vuonna 1931 ja siitä tuli niin suosittu, että vuoden 1979 finaalilähetystä katsoi televisiosta 3,3 miljoonaa suomalaista. Se nosti tietoisuuteen Pirkko Mannolan, Anne Pohtamon ja Sirpa Viljamaan. Ja myöhemmin esimerkiksi Lola Odusogan ja Satu Tuomiston. Kuvan kolmikon suosikkeja ovat Alina Voronkova ja Michelle Karvinen.

Muun muassa.

Se on elänyt 2000-luvulla vaikeitakin aikoja, mutta pysynyt hengissä. Miss Suomi valitaan lauantaina 10 finalistin joukosta.

Mukana on kolme tamperelaista: Viivi Altonen, Ronja Pikkuharju ja Rebecca Vuorio.

– Kuukausien mittainen tarina huipentuu lauantaihin. Tunnelma on hyvin odottava ja matka on ollut tähän asti erittäin hieno ja kehittävä, sanoo 23-vuotias Viivi Altonen.

24-vuotias Rebecca Vuorio kertoo olon olevan jopa haikea.

– Olen saanut hyviä kontakteja ja tavannut kivoja ihmisiä. Ikävä vähän tulee.

Rebecca on sukutaustansa kautta tottunut julkisuuteen jo varhaisessa vaiheessa ja tavannut jo pienenä tyttönä maailman urheilusta tuttuja nimiä, kuten Dennis Rodmanin ja Thierry Henryn.

22-vuotias Ronja Pikkuharju ehdittiin kesän aikana joissakin äänestyksissä nostaa jo kilpailun ennakkosuosikiksi. Hän itse sanoo ilahtuneensa siitä, miten paljon kilpailijoille on tarjottu mahdollisuuksia kehittää itseään. Oppia on tullut niin median kuin yleensä esiintymisenkin suhteen.

– Olen haaveillut tähän kilpailuun osallistumisesta jo pienenä tyttönä! Nyt oli hyvä hetki lähteä mukaan ja olen todella kiitollinen mahdollisuudesta, hän sanoo.

Tampereen kolmikko suhtautuu omiin mahdollisuuksiinsa luottavaisesti ja itsevarmastikin. Tällaisia ominaisuuksia ei välttämättä ensisijaisesti yhdistetä suomalaisuuteen, toisaalta kilpailukin on nykyään kovaa.

– No, kyllähän sellaisiakin hetkiä väistämättä tulee joihin kytkeytyy myös uskon puute, mutta ne menevät aina ohikin. Uskon menestyväni kilpailussa ja toivon, että tämä olisi ponnahduslauta myös kohti kansainvälisempiä mallimarkkinoita, Altonen sanoo suoraan.

– Kilpailussa haluan tietysti menestyä niin hyvin kuin mahdollista, Pikkuharju jatkaa.

Miss Suomi-kilpailun finaaligaala esitetään AlfaTv:llä lauantaina kello 20 alkaen. Lähetys tulee suorana AlfaTV:n studiolta Keravalta.

Miss Suomi

Tamperelaiset finalistit

Viivi Altonen, 23. Toista kertaa mukana Miss Suomi-finaalissa. Haki kilpailuun 2016, mutta jättäytyi pois kesällä 2015 tulleen sakkorangaistuksen takia. Kuvailee itseään hyvin itsevarmaksi persoonaksi eikä pelkää kertoa omista tavoitteistaan.

Ronja Pikkuharju, 22. Harrastaa tanssimisesta ja uskoo lajitaustasta olevan hyötyä myös missikilpailuissa. Noussut ennakkospekulaatiossa kilpailun ennakkosuosikkien joukkoon.

Rebecca Vuorio, 24. Sukutaustassa yrittäjyyttä ja koripallohistoriaa. Pelannut itsekin pitkään koripalloa, viettää talvensa nykyään Dubaissa. Kertonut saaneensa täkäläisiltä miljonääreiltä rahakkaita tarjouksia siitä, että hän lähtisi heidän kanssaan syömään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.