Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhani Tamminen oli tulossa Ilveksen päävalmentajaksi: kiekkopersoona vahvistaa huhun – "Kyllä se pitää paikkansa"

Elettiin jo pitkälti 2010-luvun vuosia, kun Hakametsän jäähallin liepeiltä alkoi kuulua kummia. Suomikiekon suurvisiiri, Aurinkokuningas Juhani Tamminen oli saapumassa tuon ajankohdan kriisijoukkue Ilveksen päävalmentajaksi.

Talouspuoli sakkasi, eikä urheilullisessa menestyksessäkään kehumista ollut. Oli pohdittava tosissaan, jatkuuko seuran edustusjoukkueen toiminta lainkaan tulevaisuudessa.

Jatkui, ja lopulta myös Juhani Tamminen saatiinkin Ilvekseen – tosin nuorempana versiona: vuonna 1989 syntynyt hämeenlinnalaispeluri edusti tupsukorvia 2017–2019.

Tamperelainen haastatteli nuorempaa Aurinkoprinssiä toukokuussa 2017.

– Kyllä se asia paikkansa pitää. Olin silloin paljon tekemisissä hyvän ystäväni Lasse Oksasen kanssa, jonka kanssa pelattiin yhdessä maaottelu jos toinenkin. Oksanen oli siinä silloin puhemiehenä, kun mahdollisesta valmennuspestistä keskusteltiin, Tamminen kertoo.

Sopimukseen asti neuvottelu ei päätynyt, mutta se ei Tammista ole jäänyt harmittamaan.

– Ilves on niitä joukkueita, joista tiedät samantien että nyt on identiteettiä. Kun tulet Hakametsään, sen tuntee jo maaperästä että nyt ollaan kiekkopitäjässä. Ja sitten on kiihkeä paikallisvastustaja Tappara, joka sytyttää aina.

– Kiekkobisneksessä ei ole olennaista ainoastaan voittaa, vaan joukkueessa pitää olla myös mielenkiintoa ja särmää, Tamminen innostuu.

Juhani Tammisen haastattelu on luettavissa keskiviikon printti-Tamperelaisesta.