Tampere järjestää kotikaranteenissa oleville abeille erillistilan ylioppilaskirjoituksiin – kirjoittajille tiukat ohjeet

Tampere pyrkii järjestämään oireettomille, kotikaranteeniin määrätyille abiturienteille erillisen ylioppilaskoetilan.

Tampereen kaupungin lukioissa tänä syksynä tehdään noin tuhat ylioppilaskoevastausta. Tavallisiin koetiloihin tulevat vain terveet kokelaat ja uusijat.

Kotikaranteeniin määrätyille, oireettomille opiskelijoille on varattu kirjoitustila Sammon keskuslukiosta. Oireettomana kotiin karanteeniin määrätyn abiturientin tulee tehdä pyyntö erillisen tilan käytöstä oman lukionsa rehtorille Wilma-viestillä viimeistään koetta edeltävänä päivänä.

Rehtori ja lukiokoulutuksen johtaja sekä karanteenipäätöksen tehneet paikalliset terveysviranomaiset yhdessä harkitsevat, onko yksittäisessä tilanteessa edellytyksiä kokeen suorittamiseen erillisessä tilassa. Päiväkohtaisen päätöksen asiassa tekee lukion rehtori.

Mahdollisuus erillisen tilan käyttöön voidaan myöntää, jos henkilö on täysin oireeton. Kirjoituksiin tulee saapua yksityiskuljetuksella tai esimerkiksi koronasuojalla varustettua taksia käyttäen. Osallistujilla on oltava hengityssuojain, käsidesiä annostellaan käsiin tullessa tilaan. Tilassa on huomioitu vähintään kahden metrin turvavälit ja turvaväliä on noudatettava myös saavuttaessa, järjestäytymisessä ja jonottamisessa.

Lopullinen päätös mahdollisuudesta erillisen tilan käyttöön tehdään koeaamuna yhteistyössä tartuntatautivastuulääkärien kanssa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut