Kaupunkipyörien hankinta keskeytetään Tampereella – Tarjouspyyntö "epäselvä ja tulkinnanvarainen"

Alepa-kaupunkipyöriä Helsingissä. Sirpa Repo
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunki on päättänyt keskeyttää kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnan, josta tehtiin päätös 14. elokuuta.

Hankintapäätöksen tekemisen jälkeen Tampereen kaupunki on arvioinut uudelleen tehtyä kilpailutusta ja sitä koskevaa hankintapäätöstä.

Hankinta tullaan keskeyttämään ja kilpailuttamaan uudelleen, koska tarjouspyyntö on soittautunut epäselväksi ja tulkinnanvaraiseksi. Uusi hankintamenettely pyritään käynnistämään mahdollisimman pian keskeytyksen jälkeen.

Tampereen kaupunki kilpailutti keväällä 2020 kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnan. Kilpailutuksen toteutti Tuomi Logistiikka Oy. Sopimuskumppaniksi valittiin tsekkiläinen Freebike s.r.o. Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualue teki kaupunkipyöräjärjestelmän hankintaa koskevan päätöksen 14. elokuuta.

Hankinnan kohteena on 700 kaupunkipyörää, 70 kaupunkipyöräasemaa, 1050 kaupunkipyörätelinettä ja 70 infotaulua käsittävä kokonaisuus, joka on tarkoitus sijoittaa Tampereen keskustan alueelle. Kokonaisuus koostuu kaupunkikäyttöön tarkoitetuista uusista polkupyöristä, niiden pysäköimiseen tarkoitetuista telineistä ja asemista, kaupunkipyörien hallintajärjestelmästä, järjestelmän käytön mahdollistavista ohjelmistoista, tietoliikenneyhteyksistä sekä ylläpito-ja asiakaspalvelusta.

Kaupunkipyöräjärjestelmän on tarkoitus olla käytössä kesäkaudella 2021. Sopimuksen kesto olisi 4 vuotta ja sopimusta voidaan jatkaa kolmella yksittäisellä optiovuodella. Kaupunkipyöräjärjestelmä on käytettävissä vuosittain yhtäjaksoisesti vähintään viisi ja puoli kuukautta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut