Odotettu tieremontti Oriveden suuntaan alkaa – 9 miljoonalla eurolla 5 kilometrin matkalle muun muassa keskikaiteellisia ohituskaistoja, uusia kääntymiskaistoja ja kevyen liikenteen alikulku

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Ohituskaistojen ja rinnakkaistieyhteyksien rakentaminen Yliskyläntien ja Orituvan välille alkaa.

Valtatietä parannetaan noin viiden kilometrin matkalla.

Valtatielle rakennetaan keskikaiteelliset ohituskaistat sekä Tampereen että Oriveden suuntaan.

Yliskyläntien ja Orituvan välisen valtatiejakson liittymäjärjestelyjä parannetaan rakentamalla kääntymiskaistoja, rinnakkaisteitä ja väistötila Teerimaantien liittymään. Lisäksi tievalaistusta parannetaan, riista-aidat uusitaan, ja kevyen liikenteen käyttöön rakennetaan uusi Vähä-Teerijärven alikulkukäytävä.

Valtatie 9 nykyiset yksityisteiden suorat liittymät Yliskylän liittymän ja Orituvan väliltä katkaistaan. Tienparannustöiden valmistuttua kulku kiinteistöille tapahtuu uusien rinnakkaisteiden kautta.

Rakennustöistä aiheutuu haittaa liikenteelle ja liikenne voi ajoittain ruuhkautua. Työmaan kohdalla on käytössä alennetut nopeusrajoitukset ja työnaikaisia kaistajärjestelyitä. Keväällä 2021 liikenne tullaan siirtämään lyhyelle työnaikaiselle kiertotielle muutaman viikon ajaksi, kun Vähä-Teerijärven alikulkukäytävää rakennetaan.

Rakennustyöt käynnistyvät puuston poistolla syyskuun 2020 aikana. Työt valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 9 miljoonaa euroa.

Urakoitsijana toimii Kreate Oy ja rakennuttajakonsulttina Ramboll Finland Oy.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut