Tampere aloittaa retkeilyluotsien koulutuksen

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunkiseudulla lisääntyneen retkeilyn suosion vuoksi on alueelle päätetty kouluttaa vapaaehtoisia retkeilyluotseja opastamaan liikkujia retkeilyalueiden kestävään käyttöön.

Retkeilyluotsi on koulutuksen käynyt täysi-ikäinen henkilö, joka on kiinnostunut luonnon tilasta, ulkoilusta ja retkeilystä sekä haluaa opastaa kanssaliikkujia retkeilyalueiden kestävään käyttöön.

– Koulutuksen käyneillä retkeilyluotseilla on tarvittavat tiedot toimia erilaisissa tilanteissa sekä mahdollisuus puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin Tampereen kaupunkiseudun retkeilyalueilla, kertoo retkeilyasiantuntija Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta.

Koulutuksen käyneet hoitavat retkeilyluotsin tehtäviä vapaaehtoisina ja vapaamuotoisesti oman luonnossa liikkumisensa ohella. Retkeilyluotsit koulutetaan muun muassa opastamaan tulenkäyttöä maastossa, ohjeistamaan roskattomasta retkeilystä, jakamaan tietoa retkeilyetiketistä ja jokamiehenoikeuksista sekä tarkkailemaan retkeilyreittien ja taukopaikkojen ympäristön tilaa, mahdollisia vahinkoja ja puutteita.

Retkeilyluotsi-kouluttajina ovat Ekokumppanien, Tunturikerho Kolbman, Suomen Ladun ja Metsähallituksen luonto- ja retkeilyasiantuntijat.

– Ensimmäinen, pilottihenkinen ja maksuton koulutus järjestetään keskiviikkona 30. syyskuuta, Mäkelä kertoo.

– Vallitsevan tilanteen vuoksi mukaan otetaan korkeintaan 15 henkeä. Koulutus kestää kaksi tuntia ja se järjestetään Ympäristötietokeskus Moreeniassa Tampereella.

Mukaan koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostitse: petri.makela(at)tampere.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut