Ratikka tulee ensimmäistä kertaa keskustaan – Reitillä liikenteenohjaajia, joiden ohjeiden mukaan kuljetaan, vaikka liikennevalot sanovat toista

Ratikan koeajoalue laajenee tänään keskustaan. Rautiotieallianssi
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen ratikan koeajot jatkuvat maanantaista perjantaihin 14.–18. syyskuuta Turtolan ja Itsenäisyydenkadun asematunnelin välillä sekä Teiskontiellä Sammonaukion ja Kaupinkadun välillä. Koeajoja pyritään tekemään kello 9–15.

Alueeseen kuuluvat Hervannan valtaväylä (Turtolasta lähtien), Rieväkatu, Sammonkatu, Itsenäisyydenkatu asematunnelille asti sekä Teiskontie Kaupinkadulle saakka.

– Suoritamme koeajoja arkena ruuhka-aikojen ulkopuolella. Siirtymäajot tapahtuvat varikolta uudelle koeajoalueelle mahdollisesti ruuhka-aikana, sillä Hervannassa vaunu on jo tuttu näky ja se liikkuu sujuvasti muun liikenteen kanssa. Koejoissa testataan sekä rataa ja teknisiä järjestelmiä että raitiovaunua, koeajokoordinaattori, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri Niina Uolamo selventää tiedotteessa.

– Vaunulla liikutaan koeajoalueella edestakaisin. Liikumme esimerkiksi Sammonaukion vaihdealueella useaan kertaan ja eri suuntiin, koska vaihteiden kaikki ajosuunnat, raiteet, vaihteenohjaus ja liikennevalot testataan, Uolamo jatkaa.

Ratikalla ajetaan aluksi kävelyvauhdilla ja nopeutta lisätään asteittain. Raitiotien liikennöintinopeuden mukaisia koeajoja tehdään koko osuudella, kaikilla raitiotiekaduilla. Enimmillään nopeus on 60 km/h Turtolan ja Rieväkadun välillä.

Koeajoviikolla liikenteen sujuvuus varmistetaan maanantaina ja tiistaina liikenteenohjaajilla Turtolan ja Tammelan välisellä osuudella. Muiden tielläliikkujien tulee siis kulkea ensisijaisesti liikenteenohjaajien opasteiden mukaisesti, myös silloin kun liikennevalot ovat päällä.

Liikenteenohjaajien opastuksen päätyttyä alueella noudatetaan raitiotiealueen liikennesääntöjä ja valo-opasteita.

Alueelle pystytetään myös opastekylttejä, joilla muistutetaan koeajojen olevan käynnissä. Varikon ja Turtolan välisellä osuudella raitiovaunu kulkee liikennesääntöjen mukaisesti, joten siellä liikenteenohjaajia ei käytetä.

– Valo-ohjaukset ovat normaalisti toiminnassa koeajojen aikana, joten Ratikkakaupungin liikennesäännöt kannattaa kerrata ja pitää mielessä. Olemme tuottaneet yhdessä Tampereen kaupungin ja Nyssen kanssa runsaasti erilaista liikenneturvallisuusmateriaalia, johon kannattaa käydä tutustumassa sivuillamme osoitteessa tampereenratikka.fi. Sivuilla on yleistä tietoa liikennesäännöistä ja lisäksi kaavioita ajoneuvoliikenteelle, jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lisäksi opastamme liikennesäännöistä animaatioiden avulla, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut