Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aleksi Randell Uutissuomalaisen debatissa: Suomen hyödyt EU-paketista mitataan vasta, kun käyttökohteista on päätöksiä

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja pitää rakentamista merkittävimpänä tapana elvyttää ja uudistaa Suomea.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell muistuttaa, että Euroopan unionin elvytyspaketin vaikutus Suomelle riippuu siitä, miten paketti toteutuessaan päätetään käyttää.

– Suomen osan hyödyt mitataan kuitenkin vasta kansallisen päätöksenteon yhteydessä, kun paketin käyttökohteista tehdään päätöksiä, Randell kirjoittaa Uutissuomalaisen debatissa .

– Nyt on löydettävä parhaat mahdolliset keinot, jotka auttavat Suomen ulos koronakriisistä ja saavat talouden sekä työllisyyden kasvuun, Randell kirjoittaa.

Rakennusalan yritysten edunvalvojaa edustava Randell pitää rakentamista parhaana tapana elvyttää ja uudistaa koronakriisistä toipuvaa Suomea. Randell mainitsee tärkeinä investoineina muun muassa Espoon kaupunkiradan, Turun tunnin junan ja pääradan kehittämishankkeen.

Ilmastotavoitteita edistetään elvytyspaketilla rakentamisessa muun muassa energiatehokkuutta parantamalla ja tuotekehityksellä.

– Suurin päästövähennyspotentiaali on olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuden parantamisessa ja lämmitysmuotojen uudistamisessa, Randell kirjoittaa.

Nyt on löydettävä parhaat mahdolliset keinot, jotka auttavat Suomen ulos koronakriisistä ja saavat talouden sekä työllisyyden kasvuun.

Toimitusjohtaja Aleksi Randell, Rakennusteollisuus RT

Randell muistuttaa myös kuntien merkityksestä investoijina.

– Kuntatalouden kriisiytyessä koronan seurauksena on uhkana, että jopa välttämättömiä investointeja jätetään toteuttamatta.

Uutissuomalaisen debatissa esitetään punnittuja puheenvuoroja ajankohtaisista aiheista kerran viikossa lauantaisin. Uutissuomalaisen debatti on valtakunnallinen mielipidesivu, jota tuottaa Mediatalo Keskisuomalaisen ja sanomalehti Karjalaisen yhteistoimitus Uutissuomalainen.

Yhteystiedot: debatti@uutissuomalainen.fi, Iida Tiihonen 044 406 2393 ja Mikko Välimaa 040 013 3951.