Näin korona näkyy Tampereen kirjastojen syksyn tapahtumissa – lukupiiriin vaaditaan ilmoittautuminen, luppakorville ei lueta lainkaan...

Tampereen kirjastoissa järjestetään syksyllä 2020 normaalia vähemmän tapahtumia. Syksyn ohjelma koostuu pääasiassa pienistä kirjallisuustapahtumista kuten vauvalorutteluista, lukupiireistä ja Novellikoukku-hetkistä.

Tapahtumien osallistujamääriä rajoitetaan ja etäosallistumista tarjotaan monissa tapahtumissa vaihtoehtona.

– Tänä syksynä pyydämme esimerkiksi lukupiireihin ennakkoilmoittautumiset ja otamme paikalle enintään 10 osallistujaa. Näin pystymme takaamaan riittävien turvavälien säilymisen. Lisäksi järjestämme muutamia isompia tapahtumia, kuten loppusyksyn Metso TALK -keskustelusarjan, joihin voi osallistua myös verkon välityksellä. Tilanteen niin vaatiessa striimattavat tapahtumat voidaan järjestää kokonaan ilman live-yleisöä, tapahtumakoordinaattori Anna Szalay kertoo tiedotteessa.

Tilannetta ja viranomaisohjeita seurataan tarkasti, ja muutokset kirjaston tapahtumakalenterissa ovat mahdollisia. Myös muutamia uusia etätapahtumia on vielä suunnitteilla. Lue luppakorvalle -toimintaa ei ennakkotiedoista poiketen ole syksyllä ohjelmassa, koska Kennelliitto on keskeyttänyt lukukoiratoiminnan syksyn ajaksi.

Kirjastojen tietotorit järjestävät syys-joulukuussa maksuttomia kursseja Sampolan, Hervannan ja Lielahden tietotoreilla sekä pääkirjasto Metsossa.

– Järjestämme syksyllä tuttuun tapaan lyhyitä peruskursseja olennaisimmista digitaidoista, kuten tietokoneen, sähköpostin ja internetin käytöstä. Teemakursseilla tutustutaan muun muassa tietokoneen ja älylaitteiden tietoturvaan sekä Windows 10 -tietokoneen käyttöön. Ilmoittautuminen kursseille on juuri alkanut, palvelupäällikkö Perttu Rasi kertoo tiedotteessa.

Kurssien lisäksi tietotorit järjestävät digivinkkauksia eli ajankohtaisia tunnin pituisia tietoiskuja digitaidoista. Digivinkkauksia järjestetään jo mainittujen kirjastojen lisäksi Koilliskeskuksessa ja Tesoman kirjastossa.

Myös kirjaston digiopastuksessa on huomioitu ajankohtainen koronatilanne. Sekä kurssien että digivinkkauksien osallistumismääriä rajoitetaan turvavälien takaamiseksi. Koronatilanteen vuoksi myös digivinkkauksiin otetaan tänä syksynä ennakkoilmoittautumiset.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut