Teatteriarvio: TTT:n Hamlet on kansainvälistä tasoa! – Saska Pulkkisen Hamlet jää historiaan

Teatteriarvio: Huikea rockmusikaali Hamlet avaa uuden aikakauden vanhan klassikon tulkinnoissa.

Saska Pulkkinen on ehdoton tähti - roolityö on täysin uudenlainen Hamlet. Huippukitaristit Valle Vartiaien ja Jarmo Saari ovat oleellisia kokonaisuudessa. Kari Sunnari

Katariina Fleming

Teatterinjohtaja Otso Kauton pitkäaikainen haave Hamletin ohjaamisesta rokkiversiona onnistuu täydellisesti. Yhteistyöjoukkona on alan parhaita tekijöitä.

Nyt kannattaa ennakkoluulot heittää pois ja kiirehtiä katsomaan kerrassaan hämmästyttävää lopputulosta.

Päällimmäiseksi Hamletissa nousee visuaalisuus, valot ja äänet ja tietysti musiikki. Kimmo Viskari on luonut murenevaa pääkalloa muistuttavan lavastuksen ja värikkäät punaoranssit puvut, joissa näkyy itämaisuutta, renessanssia ja tätä päivää.

Eero Auvisen valosuunnittelu on jälleen yhtä juhlaa kuten Kalle Nytorpin äänisuunnittelukin.

Tero Saarisen liikeidentiteetti näkyy erityisesti Saska Pulkkisen Hamlet-tulkinnassa. Myös käsien liikkeet näyttelijöillä ovat paljon kuvaavia.

Musiikki yllättää momimuotoisuudellaan. Vaikka pääosassa on rock, mukaan mahtuu jopa tangoa. Kitaristit Jarmo Saari ja Varre Vartiainen ovat huikeina sivunäyttämöllä. Näyttelijöiden osuvasti hidastetussa miekkailukohtauksessa he ovat kiihkeitä.

Illan ehdoton tähti on Saska Pulkkinen. Hänen Hamlettinsa jää historiaan – tällaista ei ole ennen nähty. Pulkkinen on sielukas tulkitsija ja myös ennen näkemättömän notkea. Hän taipuu minne vain, kiipeilee syleihin, seisoo hartioidensa varassa ja näyttelee jaloillaan. Hän on selkeä ja päämäärätietoinen Hamlet, joka ei pohdi ollako vai eikö olla.

Hienon roolityön tekee myös Pentti Helin Poloniuksena ja tuo mukaan huumoria. Helin tuntuu vain paranevan vuosi vuodelta.

Hamletin äitinä loistaa taattu musikaalin taitaja Petra Karjalainen. Ofeliana on Inke Koskinen, joka on myös upea laulaja. Ofelian rooli on tässä tulkinnassa nähty niin, että hän voisi olla raskaana.

Hamletin kehotus luostariin menosta tukee ajatusta.

Jari Aholan Claudius tappaa veljensä ja nai lesken. Laulajana hänkin on huippua.

Hamletin luottoystävästä Horatiosta Suvi-Sini Peltola luo iäti uskollisen ja ehkä rakastavankin miehen. Hän on ainoa, joka jää kertomaan surullisen tarinan jälkipolville.

Tampereen Työväen Teatteri

Rock-musikaali Hamlet

Suomennos ja sovitus Michael Baran

Ohjaus Otso Kautto

Säveltäjät Eeva Kontu, Jarmo Saari, Varre Vartiainen

Musiikin sovitus Jarmo Saari, Varre Vartiainen, Gravediggers

Laulujen sanat William Shakespeare, Michael Baran, Eeva Kontu

Vastaava kapellimestari Joonas Mikkilä

Liikeidentiteetti Tero Saarinen, Satu Halttunen

Visuaalinen suunnittelu: Kimmo Viskari

Valosuunnittelu Eero Auvinen

Äänisuunnittelu Kalle Nytorp

Rooleissa mm. Saska Pulkkinen, Inke Koskinen, Petra Karjalainen, Jari Ahola, Pentti Helin, Jussi-Pekka Parviainen, Suvi-Sini Peltola, Petrus Kähkönen, Auvo Vihro

Orkesteri Hamlet and his Gravediggers

Kaksoisensi-ilta 3.9. ja 5.9.2020 TTT:n Suurella näyttämöllä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut