Yli 1 700 asetettu karanteeniin: Kouluissa ja päiväkodeissa kymmeniä altistustilanteita – THL muistuttaa lieväoireistenkin lasten testaamisesta

Koulujen alkamisen jälkeen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietoon on tullut yli 40 tilannetta, jossa koronavirustartunnan saanut on altistanut useita henkilöitä tartunnalle varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Altistumisten takia on asetettu karanteeniin yhteensä yli 1 700 ihmistä. Altistuneiden jatkotartuntoja on toistaiseksi todettu vain muutamia.

– Ensimmäiset seurantatiedot kouluista viittaavat siihen, että tartunnan saaneet ja altistuneet oppilaat tunnistetaan varsin hyvin. Viime kevään tapaan jatkotartuntoja on toistaiseksi ollut vähän, kertoo asiantuntijalääkäri Emmi Sarvikivi THL:n tiedotteessa.

THL seuraa tehostetusti lasten ja nuorten tartuntatilannetta keräämällä tiedot altistumisista ja jatkotartunnoista.

THL:n ohjetta lasten koronatestaamisesta on tulkittu paikoin väljästi.

Alle kouluikäisten lieviä hengitystieoireita voi seurata kotona muutaman päivän ajan ilman testiin hakeutumista.

Sen sijaan isompien lasten, nuorten ja aikuisten tulee hakeutua testiin heti kun lieviäkin koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Oireisena ei tule myöskään liikkua kodin ulkopuolella.

– Erityisen tärkeää on viedä lieväoireinenkin lapsi testiin viiveettä, jos lapsi tai joku perheenjäsenistä on altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle tai on matkaillut ulkomailla edeltävän kahden viikon aikana, Sarvikivi painottaa.

Hän muistuttaa, että jos lieväoireiset eivät noudata ohjetta testaamisesta ja kontaktien välttämisestä, diagnoosi viivästyy ja jatkotartuntojen todennäköisyys sekä altistuneiden joukko kasvavat.

– Tämä vaikeuttaa epidemian torjuntaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut