Tampere ja naapurikunnat siirtävät abeja etäopetukseen yo-kirjoitusten turvaamiseksi – opiskelijoita muistutetaan vastuullisuudesta myös vapaa-ajalla: "Suuria kokoontumisia sekä esimerkiksi yökerhoissa käyntiä tulisi välttää"

Lukiot ympäri Suomen ovat siirtäneet abiturientteja etäopetukseen ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi. Syksyn ylioppilaskokeet alkavat 14. syyskuuta kemian ja terveystiedon kokeilla. Viimeinen koepäivä on 1. lokakuuta, jolloin kirjoitetaan pitkän vieraan kielen kokeet.

Tampereen kaupungin lukioiden abit siirtyivät etäopetukseen keskiviikkona 9. syyskuuta.

Tampereen kaupunki tiedotti, että abien etäopetukseen siirtymisestä ennen syksyn yo-kirjoitusten alkamista on pohdittu yhdessä epidemiologien kanssa. Kaupunki tiedottaa, että epidemiologit suosittelivat tiistaina abien etäopetukseen siirtymistä.

Etäopetus jatkuu syksyn ylioppilaskokeiden loppuun.

Tampereen lukioiden ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa.

Jo Tamperetta ennen etäopetus aloitettiin Lempäälässä. Abit siirtyivät etäopetukseen jo maanantaina 7. syyskuuta. Kaikki kolmannen vuoden opiskelijoille suunnatut kurssit järjestetään etäopetuksena 2. lokakuuta saakka. Syksyn yo-kokelaat voivat kuitenkin palata lähiopetukseen mahdollisten 1. ja 2. vuosikurssin kurssien osalta sen jälkeen, kun he ovat saaneet syksyn yo-kokeet päätökseen.

Ylioppilaskirjoituksiin saa Lempäälässä osallistua vain oireettomana. Mikäli opiskelijalla on oireita ylioppilaskirjoituspäivänä tai sitä edeltävänä päivänä, kokelaan tulee olla yhteydessä asiasta rehtoriin.

Lempäälän kunta muistuttaa syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvia vastuullisuudesta myös vapaa-ajalla.

– Suuria kokoontumisia sekä esimerkiksi yökerhoissa käyntiä tulisi välttää, kunnan tiedotteessa todetaan.

Tampereen kanssa samaan aikaan etäopetukseen siirryttiin Pirkkalan yhteislukiossa. Etäopetus jatkuu 29. syyskuuta asti.

Kaikki abiturienttien kurssit toteutetaan etäopetuksena. Ne abiturientit, joilla on myös muita kursseja, hoitavat opinnot etänä. Poikkeuksia ovat englannin, ruotsin, matematiikan ja kemian preliminäärit, jotka pidetään sovittuina ajankohtina.

Ylöjärven lukion abit siirtyvät etäopetukseen maanantaista 14. syyskuuta alkaen. Etäopetus jatkuu 21. syyskuuta asti.

Ylöjärvi tiedottaa, että kaupungin tartuntatautivastuulääkärin ohjeistuksen mukaan ylioppilaskirjoituksiin ei voi osallistua hengitystieinfektio-oireisena ilman negatiivista koronatestiä. Näin ollen myös normaali syysflunssa estää yo-kokeen suorittamisen ilman negatiivista koronatestiä.

Muut Ylöjärven lukion oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa. Opiskelijoilla alkaa päättöviikko tiistaina 22. syyskuuta, jolloin he käyvät koululla vain kokeissa. Tämä vähentää fyysisten kontaktien määrää koko lukion osalta.

Nokian lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen samaan aikaan Ylöjärven kanssa. Etäopetus jatkuu 30. syyskuuta asti.

Päätös etäopetukseen siirtymisestä on tehty kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta.

Jos abi suorittaa ensimmäisen tai toisen vuoden kursseja, opettaja ohjeistaa itsenäiseen suoritukseen kotoa käsin. Koeviikon kokeet tehdään kuitenkin koulussa, mutta abiturientit eivät ruokaile koulun tiloissa.

Abien ruokailu etäopetuksen aikana toteutetaan kokonaan etäruokailuna. Opiskelijat voivat hakea ruoat kahdesti viikossa ennakkotilausten perusteella.

Muut lukion opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut