Yli 2 000 yritystä muistutetaan laiminlyödystä velvollisuudesta – uhkana toimivankin yrityksen poisto kaupparekisteristä

Yli kaksi tuhatta osakeyhtiötä ja osuuskuntaa saa tällä viikolla kehotuksen toimittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin.

Kehotuksen laiminlyönti voi johtaa yrityksen poistamiseen rekisteristä. Uhkana on jopa toimivan yrityksen poisto rekisteristä, muistuttaa Patentti- ja rekisterihallitus (PRH).

Yli 2 000 osakeyhtiöllä ja osuuskunnalla on tilinpäätöksen toimittaminen viivästynyt yli vuoden tilikauden päättymisestä.

Osakeyhtiö- ja osuuskuntalakien perusteella PRH voi poistaa toimivankin osakeyhtiön tai osuuskunnan kaupparekisteristä, jos yritys ei toimita tilinpäätöstään määräajassa. Kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa, että yritys ei voi harjoittaa yritystoimintaa.

Jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin joka tilikaudelta – myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

PRH:n Virre-tietopalvelun tilinpäätöshausta voi tarkistaa maksutta, onko yrityksen tilinpäätös rekisteröity kaupparekisteriin.

Veroilmoitukseen liitetyt tilinpäätösasiakirjat PRH saa Verohallinnolta vain, jos asiakirjat on ilmoitettu veroilmoituksessa täsmälleen Verohallinnon ohjeiden mukaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut