Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tammelantorin kupeeseen nousee uusia asuntoja – lautakunta hyväksyi asemakaavan

Tammelantorin pohjoispuolella sijaitsevaan kortteliin Kullervonkadun ja Tammelan puistokadun kulmaan on tulossa uusi asuin- ja liikerakennus. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi 8. syyskuuta muutoksen mahdollistavan asemakaavan. Asemakaava etenee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Asemakaavalla mahdollistetaan uuden asuin- ja liikerakennuksen rakentaminen korttelin pohjoisosan tontille. Nykyinen matalampi liikerakennus Tammelan puistokadun ja Kullervonkadun risteyksestä puretaan. Korttelin eteläreunalla sijaitseva asuinkerrostalo säilyy, joten näkymä Tammelantorin varrella ei muutu.

Korttelin käyttötarkoitukseen lisätään nykyisen asuin- ja liiketilan lisäksi toimistomahdollisuus. Rakennusoikeutta osoitetaan 7 000 kerrosneliömetriä, josta 300 kerrosneliömetriä tulee toteuttaa liiketiloina. Tontin kokonaisrakennusoikeus kasvaa noin 6 000 kerrosneliömetriä.

Uusia asuntoja voidaan rakentaa tontille noin 130, mikä tarkoittaa laskennallisesti noin 200 uutta asukasta. Uuteen rakennukseen on tulossa Tammelan puistokadun puolelle kahdeksan kerrosta, joista ylin sisäänvedettynä. Kullervonkadun puolella rakennus on seitsemänkerroksinen.

Kortteliin muodostuvan sisäpihan suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota jo asemakaavahankkeen aikana. Kohteessa on kokeiltu kaupunkiympäristön viihtyisyyden ja vehreyden kehittämiseen suunniteltua viherkerroin -työkalua.

Pysäköintitilat on suunniteltu pihan alle kahteen kerrokseen. Ajoyhteys pysäköintihalliin järjestetään Tammelan puistokadun puolelta.

Asemakaava on tehty omistajan, asunto-osakeyhtiö Tamronkulman, aloitteesta. Asemakaavan tavoitteena on Tammelan täydennysrakentaminen ympäristön laatua parantavalla asuin- ja liikerakennuksella. Asumisen ja muun toiminnan lisääminen keskustan valmiiden palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien äärelle on kaupungin tavoitteiden mukaista.