Yleisurheilija Maria Huntington lähtee koronakauden jälkeen jatkamaan uransa kovin tavoittein – "Tavoite on, että saavutan ensimmäisen arvokisamitalini seuraavan viiden vuoden aikana"

Tampereen Pyrinnön seitsenottelija Maria Huntington, 23, on kaikesta huolimatta kohtuullisen tyytyväinen päättyneeseen yleisurheilukauteen. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Pyrintöä edustava seitsenottelija Maria Huntington, 23, ei vaikuta erityisen stressaantuneelta koronakauden päätöshetkillä. Brittiläisen isän ja suomalaisen äidin tytär huomauttaa, että yleisurheilijat ovat saaneet lopulta kilpailla runsaastikin, vaikka Tokion olympialaiset siirrettiin ensi kesään ja EM-kisat peruttiin kokonaan.

– Pitää olla onnellinen siitä että olemme saaneet harjoitella näinkin normaalisti ja sitten kilpailujakin on ollut lopulta todella paljon.

– Onhan tämä ollut poikkeuksellinen kesä. Asian tajusi kunnolla oikeastaan vasta Turun Kalevan Kisojen jälkeen, Huntington pohtii.

Syyskuussa on edessä vielä viestijuoksun SM-kisat, sen jälkeen kausi on ohi ja pienen tauon jälkeen aloitellaan talvikauden harjoittelu.

Ja on urheilija ehtinyt hieman harmitellakin syntynyttä tilannetta. Kun koronakausi pamahti kunnolla päälle maaliskuussa, koki urheilija olevansa elämänsä parhaassa kunnossa.

– Olihan siinä vähän tyhjä olo, että mitäköhän tässä seuraavaksi oikein tapahtuu?, Huntington muistelee.

Apuna poikkeuksellisessa tilanteessa on ollut valmentaja, kokenut konkari ja veijarimaisella luonteella maustettu Matti Liimatainen. Liimatainen tunnetaan verbaliikan puolella varsin hersyvänä kaverina, ja myöskään Huntington ei jää paitsioon verbaliikan jalossa maastossa.

– Huumoria on löytynyt Matin kanssa koko ajan. Valmennussuhteessa on mielestäni olennaisinta se, että urheilija ja valmentaja voivat kohdata toisensa aidosti, ja se on onnistunut Matin kanssa enemmän kuin hyvin, Huntington kehaisee.

Lupsakka luonne vei Huntingtonin viikonvaihteen Ruotsi-ottelussa Suomen joukkueen kapteenistoon. Tapahtumaa hän luonnehtii karnevaalihengen ja vakavan tekemisen yhdistelmäksi.

– Ollaan tosissaan, mutta kuitenkin rennolla meiningillä. Tämä oli nyt toinen maaotteluni ja tunnelma on kyllä sytyttänyt koko ajan, Huntington kehuu.

Seuraavan viiden vuoden osalta tavoitteet ovat jo aseteltu selkeästi.

– Lähden siitä, että saavutan ensimmäisen arvokisamitalini seuraavan viiden vuoden aikana, urheilija paaluttaa.

Maria Huntington

Maaliskuussa 1997 syntynyt Tampereen Pyrinnön yleisurheilija. Valmentajana on Matti Liimatainen.

Voitti Kalevan Kisoissa 7-ottelun tuloksella 6 074 pistettä. Lopputulosta pidettiin ylivoimaisuudesta huolimatta lievänä pettymyksenä.

Oma ennätys kesältä 2019, jolloin otteli tuloksen 6 339.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut