Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maski kasvoilla kulkeva ei ole Tampereella enää kummajainen: "Ehkä suomalainen odottaa, että enemmistö pitää ja sitten itsekin"

Erilaisia kasvomaskeja näkee yhä usemmalla tamperelaisella. THL:n maskisuosituksen jälkeen maskit menivät monessa kaupassa kuin kuumille kiville, mutta ihmisten kasvoilla niitä näkyi vielä harvemmin. Sittemmin maskit ovat yleistyneet.

Veljekset Ykä ja Joel Lähteenmäki aikovat jatkossa käyttää maskeja. Ykä kertoo, ettei ole vielä käyttänyt maskia.

– Kuljen bussilla, niin ajattelin nyt alkaa käyttää kun ilmaiseksi [maskeja] saa, hän kertoo.

Ykä Lähteenmäki ei pidä maskin käyttöä haastavana, mutta arvelee suomalaisen luonteen vaikuttavan.

– Ehkä suomalainen odottaa, että enemmistö pitää ja sitten itsekin, hän sanoo.

Joel Lähteenmäki on käyttänyt kasvomaskia kerran aiemmin bussilla matkustaessaan. Hän kertoo, että maskin käyttäminen tuntui hieman oudolta.

– Lähinnä outoa oli, kun kukaan muu ei käyttänyt. Tuli olo, että muut katsoivat vähän pitkään. Kai sekin tulee muuttumaan, hän arvelee.

Nimettömänä pysyttelevä tamperelaisnainen on käyttänyt jo maskia, mutta huomasi, että sen kanssa on vaikea hengittää. Siksi hän on hankkinut pisaravisiirin. Maskiakin hän aikoo kuitenkin käyttää siellä, missä on pakko.

– Ehkä se vähentää tartuntoja, hän arvelee.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen on vaikeaa. Kasvomaskien käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille. Lähtökohta on, että jokainen hankkii maskinsa itse. Kunnat kuitenkin huolehtivat siitä, että myös vähävaraiset saavat maskeja. Tampereen kaupunki jakaa maskeja useassa paikassa.

Tamperelainen ja Suomen apuvälinekauppa jakoivat perjantaina ilmaisia suu-nenäsuojaimia.