Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Tältä näyttää räjähteitä ehkä sisältävä taideteos, jonka osia nyt etsitään – Poliisi: "Löydettävä ja tehtävä vaarattomiksi"

Helsingin poliisille selvisi elokuussa, että edesmenneen suomalaisen kuvataiteilijan Markus Copperin Sixpack of Instant Death -teoksen (1995) kuusi osaa saattavat sisältää räjähdysainetta. Poliisi on tavoittanut puolet osista, mutta kolme osaa on edelleen kateissa, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

– Poliisi on pyrkinyt selvittämään vielä kateissa olevien osien olinpaikan, mutta ei ole saanut selville, missä ja kenen hallussa ne ovat. Poliisi pyytää nyt tietoja puuttuvista osista, koska ne on löydettävä ja tehtävä vaarattomiksi, toteaa rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa, mitä räjähdysainetta ja kuinka suuria määriä kateissa olevat osat sisältävät. Senkin vuoksi kateissa olevista osista on viipymättä ilmoitettava poliisille.

– Osan haltijaa ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisi tekee teoksen osan ainoastaan vaarattomaksi ja palauttaa tämän jälkeen takaisin omistajalleen, Vuorisalo painottaa.

Henkilöä, jolla on hallussaan teoksen osa tai henkilöä, joka tietää, missä sellainen voisi olla, kehotetaan olemaan yhteydessä poliisiin sähköpostitse analyysi.helsinki(at)poliisi.fi tai vihjenumeroon (ympärivuorokautinen puhelinvastaaja) 029 541 7931.