Käytettyjen autojen kauppa nousi notkahduksen jälkeen viime vuoden tasolle – auton hankinta on monen unelma

Joka viides suomalainen unelmoi auton hankinnasta, kertoo tuore tutkimus. Autosta unelmoivat eniten miehet, pienituloisimmat sekä lapsiperheelliset.

Autounelmia järsii kuitenkin koronaepidemian aiheuttama taloudellinen epävarmuus. Kyselyyn vastanneista 37 prosenttia aikoo toteuttaa unelmansa. Osuus on pienempi kuin vuosi sitten, jolloin vastaava luku oli 43 prosenttia.

Danske Bankin Taloustutkimuksella teettämän verkkokyselyn mukaan muita todennäköisemmin auton aikovat vuoden sisällä hankkia 36–45 -vuotiaat sekä yli 65-vuotiaat, Helsingissä ja Uudellamaalla asuvat sekä suurituloisimmat kotitaloudet.

Myös uuden tai uudehkon auton seuraavaksi hankkivat aikovat muita useammin toteuttaa autonhankintaunelmansa.

– Käytettyjen autojen kauppa on kumulatiivisesti saavuttanut viime vuoden tason kevään myyntinotkahduksen jälkeen ja ihmiset ovat olleet aktiivisesti liikkeellä. Ehkäpä tähän ovat vaikuttaneet koronaepidemian vähentämästä matkustelusta säästyneet varat ja toisaalta perheen liikkumisen varmistaminen turvallisesti, sanoo Danske Financen johtaja Altti Kuuri tiedotteessa.

Kuurin mukaan uusien autojen kauppa tulee jäämään viime vuoden lukemista. Koska korkojen odotetaan pysyvän matalana, hän arvelee myös autorahoitusten rahoituskustannusten pysyvän maltillisena.

Kyselyn vastausten mukaan uuden auton hankinnan käynnistymiseen vaikuttavat eniten nykyisen auton vanheneminen ja käyttötarpeen muuttuminen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut