Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Moni taatusti yllättyy" – Uusi palvelu paljastaa ne ruuat, joista suolasi ja sokerisi tulevat

K-ryhmän asiakkaat voivat nyt tarkastella esimerkiksi sokerin ja kasvisten kulutustaan K-Ostokset-palvelussa. Omia tietojaan voi myös verrata kansallisiin ravitsemussuosituksiin sekä asettaa kulutukseen liittyviä tavoitteita.

Ravintovalinnat näyttää asiakkaan kulutuksen suolan, sokerin, kasvisten, kalan ja punaisen lihan osalta viimeksi kuluneen vuoden ajalta. Suolan ja sokerin osalta se kertoo myös, mistä tuotteista niitä kertyy eniten.

Omaa kulutustaan voi verrata kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja asettaa tavoitteita esimerkiksi suolan vähentämiseksi tai kalan lisäämiseksi ostoksissa, kerrotaan tiedotteessa.

– Ruoan merkitys oman ja perheen hyvinvoinnissa on todella keskeisessä roolissa. Moni taatusti yllättyy, mistä etenkin oma suolan- ja sokerinkulutus oikeasti muodostuu. Ravintovalinnat havainnollistaa asiakkaan kulutusta hänen puolestaan ja näyttää, kuinka sen myötä pienilläkin valinnoilla voi tehdä suuria muutoksia, kun tietoisuus lisääntyy, K-ryhmän analytiikasta, datasta ja kanta-asiakkuuksista vastaava johtaja Minna Vakkilainen kertoo tiedotteessa.

Jo ennestään K-Ostokset tarjoaa käyttäjälleen ruokaostosten kotimaisuus- ja hiilijalanjälkimittarit. Nyt julkaistu ominaisuus on sen beta-versio, jota kehitetään koko ajan asiakaspalautteen ja käyttäjähavaintojen perusteella. Myös tuotetietojen laatua parannetaan jatkuvasti.

Tiedotteen mukaan koko maailmankin tasolla harvinaislaatuisen palvelun toiminta perustuu asiakkaan Plussa-kortin ostodataan ja pääsääntöisesti kansallisesta tuotetietopankista tuleviin tuotetietoihin.