Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reilua ylinopeutta kaahannut kuljettaja pakeni poliisin ratsiaa Kangasalla – poliisikoira löysi takaa-ajon jälkeen jalan paenneen kuskin tukkipinon alta

Poliisi piti liikenneratsiaa sunnuntaina 6. syyskuuta valtatie 9:llä Kangasalla lähellä Oriveden rajaa. Iltapäiväkolmen maissa pohjoisen suunnasta ratsiaa lähestyi henkilöauto, jonka nopeudeksi poliisi mittasi 169 kilometriä tunnissa. Tiellä on 100 km/h nopeusrajoitus.

Kuljettaja hidasti, kun poliisi näytti pysäytysmerkkiä, mutta pysähtymisen sijaan autoilija teki U-käännöksen ja lähti pakoon. Poliisipartio lähti autoilijan perään. Vauhtia pakenijalla oli jälleen noin 170 km/h.

Liikenne oli vilkasta ja pakeneva kuski aiheutti vaaratilanteita. Noin seitsemän kilometrin takaa-ajon jälkeen kuljettaja yritti kääntyä oikealle Yliskyläntielle, mutta hän menetti auton hallinnan. Auto päätyi liikenteenjakajan yli Yliskyläntien vasemmalle puolelle ojaan päin hirviaitaa. Auto vaurioitui, mutta kuljettaja ylitti hirviaidan ja pötki juosten pakoon metsään.

Paikalle tuli useita poliisipartioita sekä koirapartio. Koiran avulla kuljettaja löytyi noin tunnissa tukkipinon alta.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä.