Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Partiolaisten oma lehti loppuu paperisena – HS: Lehden päätoimittajat eroavat, koska lehteä ei tehdä enää journalistisesti

Paperinen Partio-lehti lakkautetaan vuoden 2022 lopussa. Tulevaisuudessa partioviestinnän painotus siirtyy entistä vahvemmin digitaaliseen viestintään, Partio-lehden paperinen versio lakkautetaan osana tätä muutosprosessia, tiedottaa Suomen Partiolaiset. Jatkossa on tarkoitus panostaa entistä enemmän erityisesti sosiaaliseen mediaan.

Suomen Partiolaisten hallitus päätti paperisen Partion lakkauttamisesta kokouksessaan 1. syyskuuta.

– Haluamme keskittää jäsenviestinnän resurssit monipuolisten, nopeiden ja ketterien kanavien kehittämiseen. Niiden avulla jäsenviestintää voidaan entistä paremmin kohdentaa ja tarjota kiinnostavia sisältöjä oikeaan aikaan esimerkiksi iän, pestin ja partiopolun vaiheen mukaisesti, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria ”Hilla” Ruohola kertoo tiedotteessa.

Painetun lehden vuosittaiset kustannukset ovat yli 100 000 euroa. Kustannukset ovat kasvaneet vuosi vuodelta kohonneiden postimaksujen vuoksi. Painetun lehden lakkautumispäätökseen vaikutti osaltaan myös paperisen lehden ympäristökuormitus partion tähdätessä uuden strategian myötä kohti hiilineutraalimpaa toimintaa, sanotaan tiedotteessa.

Jäsenviestinnän kehittämissuunnitelmien kanssa samassa yhteydessä määriteltiin Partio-lehdelle selkeät tehtävät ja tavoitteet, jotka ohjaavat lehden toimitustyön tapaa. Nyt vahvistetut linjaukset määrittelevät, että vuoden 2021 alusta alkaen Partio-lehti on journalistisin ottein tehtävä jäsenlehti. Journalistisin ottein voidaan tehdä yhtä kiinnostavaa, kasvattavaa ja medianlukutaitoa kehittävää sisältöä kuin journalistisestikin, sanotaan tiedotteessa, jonka mukaan Partio-lehteen tulee vain vähän sisällöllisiä muutoksia.

HS:n uutisen mukaan tiedotteen ilmaus "Journalistisin ottein voidaan tehdä yhtä kiinnostavaa, kasvattavaa ja medianlukutaitoa kehittävää sisältöä kuin journalistisestikin" tarkoittaa sitä, että media irrottautuu Julkisen sanan neuvostosta. JSN on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, joka tulkitsee hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sananvapautta.

Partio-lehden päätoimittajat Susanna Koivisto ja Laura Kanerva ovat ilmoittaneet HS:n mukaan jättävänsä paikkansa Suomen Partiolaisten hallituksen tekemän päätöksen jälkeen. Hallitus oli HS:n mukaan viestinyt, että jatkossa Partio-lehden vastaavan päätoimittajan työtä hoitaisi hallituksen viestinnästä ja markkinoinnista vastaava jäsen. Päätoimittajat päättivät lopettaa kaksivuotisen kautensa yhden vuoden jälkeen ja viimeistelevät vielä vuoden 2020 neljännen numeron.