Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Toivon mukaan tästä saadaan alueen oma olohuone" – Nekalan konttikirjasto avasi ovensa maanantaina kello 7

Maanantaina se viimein aukesi, ja niin kovin sitä oli odotettu että ensimmäinen asiakas oli sisällä jo ennen kuin kirjastonhoitaja ehti paikalle.

Puhutaan Nekalan koulun pihamaalle valmistuneesta, etäisesti ulkoa katsottuna avaruusaluksen näköisestä konttikirjastosta, joka on avoinna omatoimipohjalta. Päivittäistoimintana kirjastonhoitaja ei ole paikalla: alkuun useampana päivänä viikossa ja sitten pikku hiljaa harvemmin, kun käytännöt alkavat olla asiaskunnalle tuttuja.

– Olin tässä tosiaan kello 7.40. Siinä vaiheessa ensimmäinen oli jo paikalla lukemassa lehteä, kertoo kirjastonhoitaja Essi Korpi, joka on virallisesti töissä Sampolan kirjastossa.

Omatoimiaukioloajat ovat sunnuntaista torstaihin 7–21 ja perjantaista lauantaihin 7–18. Nekalalaiset ovat paikkaa odottaneet siinä määrin, että he uskovat sille varmasti olevan tilausta ja tarvetta.

– Värikkäältä tämä näyttää jo ulospäin, ja toivomme että tästä tulee yhtä suosittu kuin vanhasta kirjastosta, jota on ollutkin jo kova ikävä. Toivon mukaan tästä saadaan sellainen Nekalan oma olohuone ja kohtauspaikka, ei täällä vastaavia paikkoja liiaksi ole, toivoi tyttärensä Miranan kanssa paikalle saapunut Sari Siren.