"Toivon mukaan tästä saadaan alueen oma olohuone" – Nekalan konttikirjasto avasi ovensa maanantaina kello 7

Sari Siren oli saapunut tutustumaan uudenkarheaan konttikirjastoon tyttärensä Mirana Sirenin kanssa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Maanantaina se viimein aukesi, ja niin kovin sitä oli odotettu että ensimmäinen asiakas oli sisällä jo ennen kuin kirjastonhoitaja ehti paikalle.

Puhutaan Nekalan koulun pihamaalle valmistuneesta, etäisesti ulkoa katsottuna avaruusaluksen näköisestä konttikirjastosta, joka on avoinna omatoimipohjalta. Päivittäistoimintana kirjastonhoitaja ei ole paikalla: alkuun useampana päivänä viikossa ja sitten pikku hiljaa harvemmin, kun käytännöt alkavat olla asiaskunnalle tuttuja.

– Olin tässä tosiaan kello 7.40. Siinä vaiheessa ensimmäinen oli jo paikalla lukemassa lehteä, kertoo kirjastonhoitaja Essi Korpi, joka on virallisesti töissä Sampolan kirjastossa.

Omatoimiaukioloajat ovat sunnuntaista torstaihin 7–21 ja perjantaista lauantaihin 7–18. Nekalalaiset ovat paikkaa odottaneet siinä määrin, että he uskovat sille varmasti olevan tilausta ja tarvetta.

– Värikkäältä tämä näyttää jo ulospäin, ja toivomme että tästä tulee yhtä suosittu kuin vanhasta kirjastosta, jota on ollutkin jo kova ikävä. Toivon mukaan tästä saadaan sellainen Nekalan oma olohuone ja kohtauspaikka, ei täällä vastaavia paikkoja liiaksi ole, toivoi tyttärensä Miranan kanssa paikalle saapunut Sari Siren.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut