Pääministeri Sanna Marinista Tampereen yliopiston Vuoden alumni – "Yliopistomme on ylpeä yhteisömme kasvattien onnistumisista ja osaamisista"

Pääministeri, hallintotieteiden maisteri Sanna Marin (sd.) on valittu Tampereen yliopiston Vuoden alumniksi. Rehtori Mari Walls julkisti valinnan yliopiston lukuvuoden avajaisjuhlassa maanantaina 7. syyskuuta.

Sanna Marin on Suomen kolmas naispääministeri ja itsenäisen Suomen ensimmäinen tamperelainen pääministeri. Kun Marin joulukuussa 2019 nimitettiin pääministeriksi 34-vuotiaana, hän oli maailman nuorin pääministeri ja valtavan kansainvälisen mediahuomion kohde. Marin valmistui Tampereen yliopistosta vuonna 2017. Opiskeluaikanaan hän oli jäsenenä aikaisemman Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (TAMY) edustajistossa ja yliopistokollegiossa.

Tampereen yliopiston mukaan Vuoden alumniksi valitaan työssään uraauurtava tai erinomainen henkilö, joka on tehnyt näkyväksi yliopiston, yhteiskunnan ja alumnien vuorovaikutusta. He ovat yhteiskunnallisia vaikuttajia kotimaassa tai ulkomailla ja vahvistavat yliopiston tunnettuutta ja mainetta.

– Yliopistomme on ylpeä yhteisömme kasvattien onnistumisista ja osaamisista. Pääministeri Sanna Marinin vaikuttava ura antaa loistavan esimerkin siitä, miten myös yliopiston vaikuttavuus voi rakentua yliopistosta valmistuvien asiantuntemuksen ja osaamisen pohjalta, toteaa rehtori Mari Walls yliopiston tiedotteessa.

Viime vuonna uuden Tampereen yliopiston historian ensimmäiseksi Vuoden Alumniksi valittiin lääketieteellisten biomateriaalien tohtori Suvi Haimi, joka on biohajoavia pakkausmateriaaleja kehittävän Sulapac Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut