Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TAKK saa uuden oppimisympäristön, jossa voi harjoitella turvallisesti voimalinja-asennuksia – Avajaiset keskiviikkona

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:n sähköverkkoalan oppimisympäristöön, sähkökentälle, on valmistunut uusi sähköasema ja voimajohdot -oppimisympäristö.

Oppimisympäristö on ainoa laatuaan Suomessa, ja se on käytössä valtakunnallisesti. Sitä hyödyntävät sähköalan koulutusta tarjoavat oppilaitokset sekä alan yritykset. Sähköasema ja voimajohdot -oppimisympäristön suunnittelussa ja rakentamisessa on ollut tiiviisti mukana sähköverkkoyhtiöitä, alan urakoitsijayrityksiä sekä sähkön kantaverkon Suomessa omistava Fingrid Oyj.

Sähkökenttä ja uusi oppimisympäristö mahdollistavat näiden asennusten harjoittelun käytännössä - oikeilla ja turvallisilla työmenetelmillä.

Alueen avajaiset järjestetään virtuaalisesti live-lähtyksenä keskiviikkona 9. syyskuuta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi TAKK:lle 320 000 euroa strategiarahoitusta oppimisympäristön rakentamiseen vuosille 2018–2020. Sähköverkkoalan yritykset ovat olleet tiiviisti mukana oppimisympäristön rakentamisessa niin rahoittajina kuin suunnittelussa, asennuksessa ja materiaalien hankinnassa.