Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Haluatko tienata rahaa ajamalla pitkin Lempäälää? – Kunta ja tamperelaisyritys testaavat uutta menetelmää katujen vaurioiden kartoittamiseen

Tamperelainen startup-yritys Carchupa on kehittänyt sovelluksen, jossa käyttäjät voivat osallistua teiden vaurioiden kartoittamiseen pelin avulla.

Vastikään julkaistun sovelluksen ensimmäisiä käyttäjiä on Lempäälän kunta.

Sovelluksen kartassa Lempäälän teille on ripoteltu kolikoita ja muita rahanarvoisia esineitä. Kuntalaiset keräävät näitä nauhoittamalla videokuvaa sovelluksella ja heille maksetaan jokaisesta kerätystä esineestä.

Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen päällystevauriot.

– Maksamme tiedon keräämisestä noin 1,80 euroa per kilometri. Tämä on houkutteleva hinta sovelluksen käyttäjän näkökulmasta, ja se antaa silti mahdollisuuden laskea merkittävästi vauriotiedon keräämisen kustannuksia nykyisestä. Tällä tavoin sekä sovelluksen käyttäjä että asiakaskuntaamme kuuluvat kunnat voittavat, sanoo Carchupan toimitusjohtaja Toni Paju yrityksen tiedotteessa.

Lempäälässä kuntokartoituspäivä on 12. syyskuuta.

– Halusimme lähteä kokeilemaan tällaista nykyaikaista tapaa kartoittaa katujen kuntoa. Meille on tosi tärkeää, että kuntalaiset pääsevät osallistumaan heille tärkeisiin jokapäiväisiin asioihin. Katujen kuntoon varmasti tulee kiinnittäneeksi paljonkin huomiota arjessaan. Tässä voi olla meille suoraan avuksi ja siitä saa jopa korvauksen, joten toivottavasti mahdollisimman moni innostuu mukaan, toteaa Lempäälän kunnossapitopäällikkö Tiina Pekkala tiedotteessa.