Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonlopun Ruotsi-maaottelussa keihäskin on voideltu alkoholilla – "Miehiltä odotan voittoa"

Pitkään veivattu ja odotettu Ruotsi-maaottelu toteutuu kuin toteutuukin viikonvaihteessa Tampereen Ratinan stadionilla. Kyseessä on nyt järjestyksessään kolmas kerta peräkkäin, kun maaottelu järjestetään Tampereella. Käytäntö alkoi vuonna 2016 Olympiastadionin remontin takia, ja Suomen Urheiluliiton saamat kokemukset ovat olleet koko ajan myönteisiä.

Nyt korona on sekoittanut pakkaa, mutta järjestäjät ovat varautuneet kaikkeen. Perinteisesti suomalaisessa yleisurheilussa on ajateltu, että alkoholi saattaa usein sijaita keihäänheittäjässä eikä niinkään välineessä, mutta tänä vuonna tilanne on nimenomaan toisinpäin.

– Keihäät desinfioidaan joka heiton jälkeen. Se hoituu ihan rehdillä alkoholilla, täräyttää Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola taas toppuuttelee ajatuksia siitä, että Suomi ottaa molemmissa maaotteluissa pataan oikein kunnolla. Hän uskoo, että varsinkin miehillä on hyvä sauma voittaa oma ottelunsa.

– Naisissakin sauma on, mutta se vaatii varmasti urheilijoiden venymistä ja toisaalta niin, että kaveri vähän epäonnistuu joissain lajeissa, Niemi-Nikkola pyörittelee.

Suomen naisten joukkueen kapteenistoon kuuluu tamperelainen seitsenottelija Maria Huntington. Hän kilpailee viikonvaihteessa ainoastaan pituushypyssä. Kyselyjä tuli useampaankin lajiin.

– Olen ollut maaottelussa yhden kerran. Siitä jäi mieleen karnevaalitunnelma. Tietenkin urheilija lähtee aina tekemään parasta tulosta, mutta maaottelussa oheistunnelma on varmaan vähän enemmän karnevaalihenkeä kuin monessa muussa tapahtumassa. Tämä ottelu vielä ja sitten SM-viestit niin kausi on siinä, Huntington kertoo.