Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Tilalle pysyvä silta” – Aloite: Kulkureitti Takon seinustaa Kehräsaareen selvitettävä

Liikenne: Väliaikainen silta on osoittanut käyttökelpoisuutensa ja pysyvästä pitäisi aloittaa suunnittelukilpailu, ehdottaa demariryhmyri Pekka Salmi.

Hämeensillan remontin ajaksi rakennetusta sillasta pitäisi olla iloa pitempäänkin.

Tarpeellisuutensa osoittaneen väliaikaisen vanerisillan paikalle tulisi rakentaa pysyvä silta.

Tätä mieltä on Tampereen kaupunginvaltuuston demariryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi, joka jättää asiasta valtuustoaloitteen maanantain kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Salmen mukaan sillalle on yhä selkeä liikenteellinen tarve, sillä Hämeensillalla tila pyöräilijöille ja kävelijöille on kapea.

– Nyt pitäisi aloittaa suunnittelutyö pysyvästä sillasta. Tämä voisi olla suunnittelukilpailun paikka. Sillan rakentaminen kansallismaisemaan on herkkä asia, mutta se mahdollistaa myös maisemasta nauttimisen.

Hämeensillan alapuolella oleva Hatanpään valtatieltä Värjärinkujalle johtava väliaikainen silta on tarkoitus purkaa vuonna 2022. Nyt sillan käyttöarvoa on lisännyt myös uusi Tempon tunneli Hämeensillan ja sen toisen päähän kunnostettu Mokkapuisto.

Saavutettavuus keskustassa on ollut heikko. Kulkureittejä tarvitaan lisää.

Salmi on aiemminkin puhunut Tammerkosken yli kulkevien siltojen puolesta. Muutama vuosi sitten hän ehdotti siltaa Koskipuistosta Vanhan kirjaston puiston puolelle ja patisteli eteenpäin ikuisuussuunnitelmaa Satakunnansillan yläpuolella olevasta Konsulinsaaren sillasta. Myös nykyistä Patosiltaa pitäisi hänen mukaansa remontoida.

– Saavutettavuus keskustassa on ollut heikko. Kulkureittejä tarvitaan lisää. Täällä joutuu kiertämään pitkiä matkoja päästäkseen kosken puolelta toiselle.

Aloitteessaan Salmi esittää myös yhdessä Metsä Board Oyj:n kanssa tehtävää selvitystä siitä, olisiko Takon seinustalla kulkeva reitti väliaikaisen sillan edustalta Kehräsaareen ja sitä kautta Laukontorille mahdollinen.

– Kulkuyhteys mahdollistaisi katkeamattoman reitin myös kosken länsirannalle Kehräsaarelta Finlaysonin alueelle.

Noin 110 metriä pitkä väliaikainen silta on ollut paikoillaan kesäkuusta 2018.